Australie


Australië is een paradijs voor backpackers en een land van extremen. Haar grootste attractie is zonder enige twijfel de schoonheid van het land. Het varieert van eindeloze zonovergoten stranden tot intens dichte regenwouden, van eenzame outback dorpjes tot bruisende steden. Australië behoort nog altijd tot de dunst bevolkte landen ter wereld en je kunt er uren achter elkaar reizen zonder ook maar een teken van leven tegen te komen. Maar Australië staat ook voor genieten, en vooral van relaxen. Niet voor niets ondernemen vele duizenden reizigers op zoek naar avontuur de lange reis naar dit prachtige land. Zo ook wij, al 15 keer hebben wij Australië bezocht. Van Noord tot Zuid en van Oost tot West inclusief het midden the Outback. Dit deden wij met de auto, bus, camper, boot, lopend, liftend, fietsend, trein, en vliegtuig. We sliepen in hotels, motels, hostels, campings en luxe huizen. Soms was het duur maar we reisde ook vaak gratis. Bekijk en lees alles op onze site, geniet en doe er je voordeel mee



Sydney

Sydney is de grootste en tevens oudste stad van Australië. Het is echter niet niet de hoofdstad van het land. Voor die rol is gekozen voor Canberra, om een strijd tussen de steden Sydney en Melbourne te voorkomen. Sydney is voor vrijwel iedere bezoeker die een rondreis door Australië wel een must-see. Deze miljoenenstad behoort zonder enige twijfel tot de plekken waar veel bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar te zien zijn. Dat is iets wat in het uitgestrekte Australië niet zoveel voorkomt.


Melbourne

De stad Melbourne is met recht bijzonder te noemen. Met name de mix van oude koloniale en in Renaissance opgetrokken oude panden, victoriaanse rijtjeshuizen en dan de strakke vormgegeven. woontorens en kantoorpanden op de achtergrond is een plaatje om te zien. De stad bruist van het leven en er is voor iedereen wat te doen.


De Great Ocean road

Wat Route 66 is voor Amerika, dat is de Great Ocean Road voor Australië. Je kunt je afvragen wat er nou zo geweldig is aan een grote weg, maar de GOR is niet zomaar een grote weg. De weg ligt, zoals de naam al zegt, aan de zuidkust van Australië, tussen Warrnambool en Geelong, en de meeste mensen gaan via de Great Ocean Road van Adelaide naar Melbourne. De kust bestaat hier voor een groot deel uit kalksteen, er

steken dan ook veel bizarre kalksteenformaties uit de zee omhoog. We rijden de Great Ocean Road van west naar oost. Het eerste wat je tegenkomt is de Bay of Islands. Een heleboel kalksteenrotsen die uit de zee oprijzen. Net voor Port Campbell liggen de London Bridge en de Arch.


Adelaide

In deze bij het grote publiek wat minder bekende Australische stad zijn heel wat bezienswaardigheden te bezichtigen. Zo is de stad bekend om een aantal bijzonderheden, de vele kerken, zijn mooie groene parken zijn fantastische wijngebieden en de brede boulevards. Ook vind hier elk jaar het Festival of Arts plaats waarvoor men van heinde en ver naar Adelaide komt.


Perth

Deze stad in West-Australië ligt aan de prachtige Swan River. Met zijn vele zon uren en andere prettige levensomstandigheden behoort deze stad tot de meest leefbare steden ter wereld. Maar ook toeristisch gezien mag het zich bij de grote bestemmingen voegen. Er komen dagelijks zo’n 100.000 bezoekers de stad verkennen. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De musea zijn er zeer belovend en de culturele evenementen worden internationaal erkend. Je vindt er een aantal parken en tuinen zoals de Harold Boas Gardens en Queens Gardens en zelfs een natuureiland Heirisson Island. De stad is prima te verkennen met het openbaar vervoer. Een hop on - hop off bus behoort tevens tot de mogelijkheden.


Cairns

Cairns is het tropische paradijs van Australië in het noorden van Queensland. Het is gelegen bij het grootste koraalrif van de wereld, the Great Barrier Reef. Cairns en zijn omgeving zijn erg populair bij de backpackers, die hier komen om te duiken, snorkelen en voor de relaxte sfeer. Er zijn veel cafés en speciale winkels voor surf en strandspullen. 


Darwin

Darwin in Australië is voor de meeste reizigers hét vertrekpunt voor Litchfield en Kakadu National Park,maar ook de stad zelf is de moeite waard. Hoewel Darwin de laatste jaren flink groeit, is het nog steeds een gezellige kleine stad waar je van winkel naar winkel loopt om af te koelen in de airconditioning. Want boven alles, is Darwin warm!


Wil jij Australië op je eigen tempo verkennen en een avontuur beleven? Dan is een roadtrip met een camper, auto of op de motor zeker iets voor jou.
Australië is ontzettend veelzijdig! Van ruige kustlijnen met mooie stranden, te gekke steden en prachtige regenwouden en de uitgestrekte Australische outback. De af te leggen afstanden zijn soms groot, maar goed te overzien dankzij de vele tussenstops en plaatsen waar je kunt verblijven. Een goede voorbereiding is belangrijk en ook de keus welk gedeelte van Australie je wil gaan verkennen met je roadtrip