Japan weer open

Gepubliceerd op 6 december 2022 om 13:28

Japan heeft de meeste nog resterende reisrestricties per 11 oktober afgeschaft. Reizigers uit Nederland en andere westerse landen hoeven geen visum meer aan te vragen om het land binnen te komen en ook hoeven zij geen pakketreis meer te boeken.

 

Japan had sinds april 2020 ‘vlak na de eerste corona uitbraken’ zijn grenzen gesloten. Meer dan twee jaar is het land op slot geweest en is daarmee is het 1 van de strengste landen ter werfeld wat betreft de coronamaatregelen. Vanaf juni 2022 kon je het land alweer enigszins bezoeken met een groepsreis die georganiseerd was door een Japanse reisorganisatie. 

Maar nu kunnen volledig gevaccineerde reizigers, die ook een boosterprik hebben gehad, weer zonder restricties het land inreizen. Wie niet geboosterd is, of uberhaupt niet gevaccineerd, moet in de 72 uur voor vertrek een PCR-test doen.

Een bezoek aan Japan is momenteel vrij voordelig vanwege de gunstige wisselkoers. Ten opzichte van de euro staat de yen op het laagste niveau sinds 2014.

Mede vanwege de heropening van Japan heeft de KLM besloten om het aantal vluchten naar het Aziatische land op te schroeven. Vanaf eind oktober, bij de start van het winterseizoen, wordt het aantal vluchten naar Tokio Narita verdubbeld van twee naar vier per week.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.