Reisadvies Thailand aangepast voor crematie

Gepubliceerd op 28 juli 2017 om 22:34

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het reisadvies voor Thailand aangepast, vooruitlopend op de crematieplechtigheden voor de vorig jaar overleden koning Bhumibol. Deze plechtigheden vinden plaats in het hele land van 25 tot en met 29 oktober.

Ga altijd respectvol om met de gevoelens van de Thaise bevolking en zeker in deze periode. Vermijd kritische uitspraken of discussies over het koningshuis. Er geldt in Thailand een verbod op het beledigen van het koningshuis. Dit wordt strikt gehandhaafd met zeer zware straffen bij het overtreden van deze wet, aldus de waarschuwing aan toeristen en bezoekers.

Gevangenisstraffen van vijftien jaar zijn geen uitzondering en de laatste jaren is het aantal vervolgingen alleen maar toegenomen, waarbij het simpelweg 'liken' op Facebook van een bericht dat de Thaise autoriteiten als beledigend ervaren, al voldoende kan zijn voor een veroordeling.

Buitenlandse Zaken zegt ook dat rond de crematieplechtigheden mogelijk extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen. "Zorg dat u zich altijd kunt identificeren. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen via de lokale media. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten en hou het reisadvies naar Thailand in de gaten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.