Wil jij extra betalen voor een lege vliegtuigstoel náást je?

Gepubliceerd op 4 juli 2017 om 12:19

Het lijkt heerlijk en dat is het ook, een lege stoel náást je in het vliegtuig. Vooral op lange vluchten is er altijd de hoop dat het niet te druk is en dat de stoel naast je vrij blijft zo dat je de ruimte hebt en extra kunt genieten van je vlucht.

Tegen extra betaling kun je vanaf 3 juli bij Etihad Airways de lege stoelen naast je kopen via een bieding systeem. De luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi biedt passagiers uit de economy class de mogelijkheid voor de vlucht online een bod te plaatsen op één, twee of drie extra stoelen naast je, afhankelijk van het type vliegtuig en de beschikbaarheid.
Als je bod wordt geaccepteerd, dan krijg je 30 uur voor vertrek een bevestiging. Etihad zegt niet hoeveel stoelen er beschikbaar zijn, op zich redelijk onduidelijk

De extra stoelen is een dienstverlening waarmee passagiers ,,meer ruimte, comfort en privacy kunnen krijgen tegen een betaalbare prijs”, verklaart Etihad Airways. Het is natuurlijk een middel van de luchtvaartmaatschappij om extra geld te verdienen, net zoals je tegen extra betaling extra beenruimte kunt kopen. Persoonlijk vind ik het niet passen bij een luchtvaart maatschappij als Etihad, en betitel dit als koehandel met stoelen. Het lijkt mij ook moeilijk te handhaven voor de stewardessen aan boord, vaak gaat men al liggen op lege stoelen bij een wat leger vliegtuig. Als je er dan voor moet betalen kan dit niet meer zou je zeggen anders is het wat raar voor degene die hebben betaald voor de lege stoel. En als er echt lege stoelen zijn mag je deze dan wel onbetaald gebruiken. Ik hoop niet dat andere maatschappijen zoals de KLM deze service gaan aanbieden om wat extra bij te verdienen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.