Nepal


Nepal is een schitterend koninkrijkje met spectaculaire uitzichten, een exotische cultuur en zeer gastvrije mensen. Het noorden bestaat uit het Himalaya-gebergte wat een enorme aantrekkingskracht heeft op bergbeklimmers. Het ligt ingeklemd tussen de grootmachten China en India. De hoofdstad Kathmandu en het grootste gedeelte van de bevolking bevinden zich in het lager gelegen gedeelte van Nepal in het zuiden van het land.

Nepal is niet alleen een fantastische bestemming vanwege zijn natuurlijke contrasten, maar heeft ook op andere terreinen veel te bieden. Vooral de religieuze rijkdom en fascinerende ethnische culturen spreken tot de verbeelding. De grote meerderheid van de Nepalezen leven zoals ze dat eeuwen geleden ook al deden. Deze enorme verscheidenheid in cultuur en natuur maakt Nepal tot een van de meest geliefde bestemmingen ter wereld.


De hoofdstad en tevens het toeristische centrum van Nepal is Kathmandu. Samen met de twee andere koningssteden Bhaktapur en Patan ligt het samen in de Kathmanduvallei, aan de voet van het Himalayagebergte. De stad kenmerkt zich door veel mensen, overweldigende geuren, marktlui, heilige koeien op de straten en pleinen, eenvoudige huisjes en indrukwekkende tempels. Kathmandu in Nepal zal zeker alle zintuigen betoveren.


Pokhara is de tweede stad van Nepal en ligt in het midden van het land. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen. Pokhara ligt aan het Phewameer en heeft ongeveer 350.000 inwoners. Deze plaats is de hoofdstad van het toeristische Nepal. De bevolkingsgroepen Khas, Gurung (Tamu) en Magar vormen de meest dominante gemeenschap in Pokhara. De stad biedt een combinatie van natuur en cultuur en is vooral bekend als de beginpunt voor de trekking 'route Ronde Annapurana'.