Wat te doen in nepal


De Mount Everest en het Himalaya gebergte

Het Himalaya gebergte is de hoogste bergketen ter wereld en de beroemde Mount Everest is met zijn 8.848m de hoogste berg op aarde. En sommige wetenschappers beweren dat de Mount Everest nog steeds groeit. Met de eerste succesvolle beklimming van de Mount Everest door de Nieuwzeelander Edmund Hillary en de Sherpa Tenzing Norgay kwam Nepal in 1953 in het wereldnieuws. Ondanks de openstelling die daarop volgde, is Nepal nog altijd een middeleeuwse enclave, geïsoleerd van de rest van de wereld door het machtige Himalayagebergte.

 

Pokhara

Pokhara is de tweede stad van Nepal en tevens gelegen in de bergen van de Himalaya. Aan de oever van een schitterend meer omrand met de besneeuwde toppen van het dak van de wereld op de achtergrond, is Pokhara een niet te missen bestemming in Nepal. Pokhara is het uitgangspunt en eindpunt voor de beroemde Annapurna Circuit trek. Het is er ontzettend toeristisch, maar absoluut de moeite waard om er een bezoek aan te brengen.

Voor veel reizigers is Pokhara de laatste kans om de voorraad in te slaan die nodig is om de bergtochten te kunnen doorstaan. Voor anderen is het een plek om ​​te genieten van een heerlijk biefstukje met een biertje om bij te komen van dagen of weken lang wandelen door de bergen. Zelfs als je niet een echte wandelaar bent is er in dit dorpje genoeg om je bezig te houden. Pokhara heeft veel musea en er zijn mooie grotten, watervallen en Tibetaanse dorpen in de omgeving te bewonderen.