Pokhara


Pokhara is de tweede stad van Nepal en ligt in het midden van het land. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen. Pokhara ligt aan het Phewameer en heeft ongeveer 350.000 inwoners. Deze plaats is de hoofdstad van het toeristische Nepal. De bevolkingsgroepen Khas, Gurung (Tamu) en Magar vormen de meest dominante gemeenschap in Pokhara. De stad biedt een combinatie van natuur en cultuur en is vooral bekend als de beginpunt voor de trekking 'route Ronde Annapurana'.

Maak een mooie tocht naar de bergen van de Annapurna. De winterresidentie van de koning ligt aan het Phewameer.
Met mooi weer heb je een prachtig uitzicht over de Annapurna-vallei.
In Pokhara bevinden zich 4 Tibetaanse vluchtelingenkampen Tashipalkhel, Tashiling, Paljorling en Jambling, waar je uniek handwerk kunt kopen.
Er zijn veel tempels in de stad. Tempels die sowieso een bezoek waard zijn, zijn Bindhyabasini, Bhadrakali, Sitaldevi, Gita Mandir tempel en Bhimsen tempel. Een andere tempel, Barahi tempel, is gelegen op een eiland in het Phewa meer, dat alleen toegankelijk is per boot.

 

 Vervoer

Pokhara heeft verschillende buslijnen, die voornamelijk van noord naar zuid en van oost naar west rijden. Pokhara mini-bussen en Lekhnath mini-bussen zijn te herkennen aan de kleur. Naast de bussen zijn publieke taxi's ook een betrouwbare manier om te reizen, let er wel op dat de chauffeur de meter aan zet. Om de omgeving te bezoeken kun je gebruik maken van de bus of het vliegtuig. Vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven gaan er regelmatig vluchten naar Kathmandu en Mustang.