Duitsland


Steeds meer toeristen weten hun weg naar onze oosterburen te vinden. Het land heeft dan ook een grote diversiteit aan festiviteiten, leuke steden een boeiende landschap en eeuwenoude cultuur te bieden. Steden zoals Hamburg, Berlijn en Düsseldorf laten menig toeristen hart sneller kloppen. Maar ook de cafés en clubs in Duitsland zijn vaak goed voor nieuwe trends en muziekstromingen. En dan is er nog de artistieke kant van Duitsland. Vele galeries, musea en zelfs de kunst op straat staan garant voor boeiende en inspirerende onderwerpen. Ook in de hedendaagse architectuur is dit goed terug te vinden. Het treinstation van Dresden is een uitstekend voorbeeld van de afwisselende architectuur zoals je die in Duitsland kunt ervaren.


Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn is een unieke stad vanwege haar geschiedenis, waarbij De Muur de stad zo’n 28 jaar fysiek in twee zones verdeelde. Na de Koude Oorlog en en het herenigen van de Duitse Democratische Republiek en de Bondsrepubliek Duitsland werd Berlijn in 1990 de hoofdstad van Duitsland. De prachtige bouwwerken die al stammen van voor de Tweede Wereldoorlog, gecombineerd met elementen uit de tijd van de tweedeling en de moderne architectuur van de laatste decennia maken van Berlijn een stad die echt de moeite waard is om een paar dagen te bezoeken.

Keulen

Keulen is een grote stad in Duitsland. De in de deelstaat Noordrijn-Westfalen gelegen stad telt inclusief voorsteen maar liefst 2,5 miljoen inwoners. Keulen heeft gedurende de Tweede Wereldoorlog veel verwoestingen moeten ondergaan. Vrij snel na de oorlog is de binnenstad van Keulen deels herbouwd, sommige delen bestaan uit moderne na-oorlogse architectuur.