Engeland


Zodra je het Kanaal oversteekt en in Engeland terecht komt waan je je in een compleet andere wereld. De typisch Britse cultuur is ineens toch iets heel anders dan het vasteland van Europa. Britten houden heel erg vast aan hun eigen normen, waarden en tradities, waardoor je als toerist ook echt een vakantiegevoel krijgt omdat veel dingen anders zijn dan bij ons. Dat begint natuurlijk al bij het links rijden en bij de andere aanduidingen voor afstanden. De typische Keltische cultuur zorgt ervoor dat er voor bezoekers aan Engeland veel bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Soms vanwege de pure schoonheid of het historisch belang, maar vaak ook gewoon omdat het anders is. Wie naar Engeland reist die zal zich dan ook niet hoeven te vervelen. Wij hebben een top tien voor Engeland samengesteld waarbij één van de best bezochte steden ter wereld, Londen, natuurlijk fier bovenaan staat.


Londen

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Deze miljoenenstad is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Je hebt hier de typische zwarte taxi's, de wereldberoemde dubbeldekkers, de nog steeds in het straatbeeld aanwezige rode telefooncellen en uiteraard de straten met linksrijdend verkeer en de sfeervolle Engelse pubs. Door de specifieke sfeer van de stad onderscheidt Londen zich van alle andere Europese hoofdsteden. Wie op stap gaat in Londen kan zich via 'the tube' (de metro) uitstekend verplaatsen. Het metrosysteem behoort tot de beste ter wereld.


Liverpool

Liverpool behaalt als stedentrip bestemming lang niet zoveel bezoekers als hoofdstad Londen, maar wie eens een andere Engelse stad wil bezoeken die zou deze havenstad zeker moeten overwegen. Liverpool is voor Engeland wat Rotterdam voor Nederland is. Havenstad Liverpool kent twee roemruchte voetbalclubs die de nodige successen hebben behaald in de Engelse competitie en op Europees niveau: Liverpool F.C. en Everton. Mogelijk nog bekender is Liverpool van het feit dat hier The Beatles vandaan komen.