Nederland


Nederland is een klein land waar enorm veel te zien en te doen is. Niet voor niets kiezen jaarlijks miljoenen Nederlanders voor een vakantie in eigen land. De contrasten binnen Nederland zijn groot, het land barst van de musea en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en voor natuurliefhebbers zijn er nog steeds prachtige natuurgebieden te ontdekken in ons eigen kleine kikkerlandje. Daarnaast bieden steden zoals Amsterdam en Rotterdam enorm veel cultuur, historie en architectuur. Nederland is ook het land waar je een hoge concentratie aan leuke pretparken vindt. De Efteling is daar natuurlijk een schoolvoorbeeld van, maar er zijn ook een aantal kleinere attractieparken die zeker de moeite waard zijn om een dagje naartoe te trekken. De enige instabiele factor waar je in Nederland altijd mee te maken zult hebben is het weer. Zonzekerheid is iets wat we in Nederland niet kennen.


De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is uniek in haar soort. Voor conservatief ingestelde mensen lijkt de grootste stad van Nederland op een Sodom en Gomora, waar alles lijkt te mogen en kunnen. Dit imago van Amsterdam zorgt deels dan ook voor een zeer specifiek soort toerisme. Opvallend is bijvoorbeeld het aantal Britten dat speciaal voor het tolerante drugsbeleid naar Amsterdam komt. Toch is Amsterdam meer dan drugs, seks en verderf. De eeuwenoude stad heeft een wereldberoemde grachtengordel met daaraan prachtige authentieke grachtenpanden.

Spakenburg is een voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee. Tegenwoordig maakt het samen met de buurtschappen Eemdijk en Zevenhuizen deel uit van de gemeente Bunschoten, in de Nederlandse provincie Utrecht.

Het park is in 1935 ontstaan en is nu een van de bekenste nationale parken van Nederland. Het park ligt in de Nederlandse provincie Gelderland en ligt grotendeels op het grondgebied van de gemeente Ede en voor een klein deel in de gemeente Arnhem. Het park is tegenwoordig circa 5.400 hectare  groot en beslaat ongeveer vijf procent van de Veluwe, het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. Op De Hoge Veluwe is ruimte ingeruimd voor cultuurhistorische elementen, Het park is in 1935 ontstaan en is nu een van de bekenste nationale parken van Nederland. Het park ligt in de Nederlandse provincie Gelderland en ligt grotendeels op het grondgebied van de gemeente Ede en voor een klein deel in de gemeente Arnhem. Het park is tegenwoordig circa 5.400 hectare  groot en beslaat ongeveer vijf procent van de Veluwe, het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. Op De Hoge Veluwe is ruimte ingeruimd voor cultuurhistorische elementen,