Vancouver


De stad Vancouver ligt in het westen van Canada, in de provincie Brits-Columbia. Vancouver staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en het voor Canadese begrippen relatief milde klimaat. Vancouver heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen die Canada bezoeken. Bij een rondreis van west naar oost Canada of omgekeerd is Vancouver vrijwal altijd het start- of eindpunt. Opvallend is dat de stad ondanks de verre afstand ook te maken heeft met een toenemende populariteit als stedentripbestemming 

Capilano Suspension Bridge
Waarschijnlijk mag deze brug zich de mooiste attractie van Vancouver noemen. De Capilano Suspension Bridge is een 136 meter lange houten hangbrug over de Capilano rivier. Het zicht over de overweldigende natuur is fenomenaal. Naast de loopbrug ligt het Capilano River Regional Park. Dit park heeft nog meer bruggen waaronder enkele die over rotsformaties lopen van Capilano Canyon. Met diverse begeleide wandelingen kom je langs een totempalen park, klim je in boomhuizen, kun je vissen voeren en kunnen kinderen het regenwoud ontdekken.

 

Gastown

De oude historische binnenstad van Vancouver is vernoemd naar de zeeman ‘Cassy Jack Deighton’ die er in 1867 als eerste arriveerde. Al snel werd het een handelscentrum en dit bracht met zich mee dat de wijk floreerde als centrum van de stad. Opnieuw is de stad ‘hip and happening’. Veel gezellige restaurants en andere horecagelegenheden hebben plaats genomen in de wijk die tegenwoordig erg geliefd is bij architecten, kunstenaars, acteurs, en nieuwe media bedrijven. Als bezienswaardigheid staat de oude stoomklok op de hoek van Cambie en Water Street nog altijd hoog bovenaan de lijst. Shop-liefhebbers komen er ook goed aan hun trekken. De wijk telt vele leuke boetieks en een groot winkelcentrum met de naam ‘The Landing Mall’.

   

Stanley Park

Dit prachtig stuk natuurgebied is sinds 1888 gebombardeerd als stadspark. Jaarlijks wordt dit park bezocht door zo’n acht miljoen bezoekers. Veel inwoners van Vancouver gebruiken het park niet alleen om te rusten, maar om de sporten op het omliggende pad met de naam ‘False Creek Seawall’. Het Vancouver Aquarium bevindt zich in dit park. Verder zijn er sportvelden, meren, zwembaden, stranden, standbeelden, totempalen en diverse plekjes om te picknicken. Om je een indruk te geven van hoe groot dit park is, kunnen we melden dat het nog eens 10% groter is dan het Central Park van New York.

   

Granville Island

Op dit schiereiland is de grootste openbare markt van Vancouver te vinden en zijn er een aantal winkeltjes en kraampjes met voornamelijk handgemaakte artikelen en artistieke beroepen. Veel lokale producten worden hier aan de man gebracht. Alleen al aan culinaire lekkernijen zijn er tientallen kramen. Natuurlijk zijn op deze markt ook andere producten te verkrijgen zoals kleding, huishoudelijke spullen en andere prullaria.

   

Chinatown

Samen met die van New York en San Francisco behoort de Chinatown van Vancouver tot de grootste van van Noord-Amerika. Het beslaat eigenlijk het gehele gebied tussen Gore Avenue en Abbott Street, waarvan Pender en Keefer Street de belangrijkste zijn. Dat Vancouver een hoog aantal Aziatische inwoners heeft is te merken aan de hoeveelheid gemixte koppels en de vele liefhebbers van Sushi en Thaise keuken. Dit wordt dan ook een veelvoud aangeboden, met name in Chinatown. Het is zeker de moeite waard om de ‘Dr Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden’ te bezoeken aan Carrall Street.

   

Walvissen spotten

Canada leent zich prima voor een walvissen tour. Met name in de in Straat van Georgia, wat naast Vancouver ligt. Maar liefst drie walvissen families komen elk jaar naar dit gebied om zich te vullen met overheerlijke zalm, welke op weg zijn naar de Fraser rivier om te paren. Het is ook mogelijk om een historische natuurtocht te maken of een zeeleeuwen tour te boeken. 

   

Musea

De stad Vancouver heeft een aantal uitstekende musea waarvan we er enkele zullen benoemen. Als eerste het Vancouver Art Gallery. Met een vaste collectie van meer dan 10.000 voornamelijk hedendaagse kunstobjecten behoort dit museum tot één van de grootste van Canada. Op bijna 40.000 vierkante meter worden diverse collectie kunststukken tentoongesteld. Het Vancouver Maritime Museum biedt iets heel anders. Dit scheepvaartmuseum verteld je alles over de geschiedenis van de Pacific Coast. Met als pronkstuk het historische schip ‘St. Roch’ wat gedeeltelijk te betreden is. Als laatste het Antropologisch Museum. Dit museum geeft op bijzondere wijze kans op verkenning van diverse architectonische schoonheden en kunst uit verschillende culturen.

   

Vancouver Aquarium

In het prachtige stadspark ‘Stanley Park’ bevindt zich een groot zee aquarium. Hier zwemmen onder andere witte dolfijnen, orka’s, haaien, walrussen en zeehonden. Er zijn dagelijks verschillende shows te zien of dieren te voederen.

   

Greater Victoria

Op het schiereiland Vancouver Island ligt deze gezellige stad met zijn prachtige parlementsgebouw. De Britse invloeden zijn hierin duidelijk terug te zien. Met paard en wagen zijn er verschillende tochten door de stad te maken, waarbij je bijzonder mooie historische gebouwen passeert. Het gevoel van de geschiedenis met een mix naar het moderne leven is hier goed voelbaar.

   

Watervliegtuig

In een 35 minuten overtocht per watervliegtuig heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en zijn eilanden. Vanuit de haven van Vancouver vertrek je met een watervliegtuig naar de de mooie stad Victoria. De hele dag heb je de tijd om je te vermaken in deze historisch doch bruisende stad. Aan het eind van de dag neem je bijvoorbeeld de veerboot weer terug.