Cambodja


De wederopbouw van het prachtige Cambodja is in volle gang en steeds meer toeristen herontdekken het land. De wonderbaarlijke tempels van Angkor, de tropische stranden van Sihanoukville, de mensen die er wonen. Genoeg redenen om Cambodja te bezoeken.


Phnom Penh

Penh, hoofdstad van Cambodja, is een interessante mix van historie en nieuwe ontwikkelingen en een bezoek meer dan waard.

Phnom Penh is de levendige, bruisende hoofdstad van Cambodja. Het ligt, waar drie rivieren samenkomen,de machtige Mekong, de Bassac en de grote Tonle Sap, wat ooit werd beschouwd als de 'Gem' van Indochina. De hoofdstad heeft nog steeds veel charme en er is veel te zien.


Killing fields

bezoek aan de Killing fields is niet te missen bij een bezoek aan Cambodja.

Over het geïsoleerde regime van Pol Pot was aanvankelijk niets bekend, maar na verloop van tijd werd het voor de buitenwereld duidelijk wat er in Cambodja gebeurde. Tijdens het bewind van deze dictator Pol Pot werden meer dan een miljoen mensen vermoord.


Angkor wat

De tempel Angkor Wat in Cambodia is een van de wereldwonderen in Azië.

Angkor Wat is het beroemde tempelcomplex in het noordwesten van Cambodja. Tot en met de 2e helft van de 15e eeuw wat Angkor Wat de hoofdstad van het Khmer In de 2e helft van de 19e eeuw werden de onder woekerende jungle verborgen ruïnes ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhot.


Sihanoukville

badplaats van Cambodja

Sihanoukville wordt door zijn stranden ook steeds meer een toeristische bestemming. Het is een tropisch paradijs met verschillende stranden en met een helderblauwe zee is het heerlijk om een aantal dagen te vertoeven en te genieten van zon zee en strand.