China


Backpacken in China is een uitdaging, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Thailand.Wij zijn meerdere malen in China geweest en met de juiste voorbereidingen kan het een geweldige ervaring zijn. We gaan er even vanuit dat je geen Chinees spreekt en geen Chinese karakters kunt lezen. Je gaat daardoor ongetwijfeld een aantal keer verdwaald raken of soortgelijke problemen treffen. Engels wordt in China namelijk niet of nauwelijks gesproken en de gebaren die in Nederland logisch zijn werken daar vaak niet. China heeft bovendien de grootste bevolkingsdichtheid van de wereld en dit zie je terug in alles. Kleine dorpjes zijn er nauwelijks en men heeft altijd haast. Combineer dit met de gigantische oppervlakte van het land en je snapt hoe uitdagend het is om door China te reizen.


Shanghai

Wij waren voor het eerst in 2007 en er is intussen veel veranderd.Vooral het uitzicht vanaf de bund waar enorm is bijgebouwd en vele wolkenkrabbers het zicht bepalen is veranderd.Deze veelzijdige metropool is on the move en heeft veel te bieden.


Hong kong

Hong Kong: bruisende metropool in Zuidoost-Azië

Wij hebben Hongkong meerdere malen bezocht en vinden het een fantastische stad. Jaren lang was Hongkong een een Kolonie van Engeland en dat zie je terug in deze moderne stad waar traditionele waarden van gastvrijheid in ere worden gehouden.


Beijing

Beijing de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Grote Muur

Deze hoofdstad van Volksrepubliek China ligt in het noorden van het land. Het staat bekend om zijn weelderige paleizen, tempels, muren en poorten. Met name de Verboden Stad, Chinese Muur en de Tempel van de Hemel trekken jaarlijks miljoenen toeristen.