Hong Kong


Wij hebben Hongkong meerdere malen bezocht en vinden het een fantastische stad. Jaren lang was Hongkong een een Kolonie van Engeland en dat zie je terug in deze moderne stad waar traditionele waarden van gastvrijheid in ere worden gehouden, waar Engelse pubs zij aan zij staan met dimsum-restaurants en waar tussen de dubbeldeksbussen straatventers kun kippenpoten proberen te slijten. Deze samensmelting tussen Oost en West is de erfenis van meer dan een eeuw Britse overheersing voordat de kolonie in 1997 aan China werd teruggegeven.De belangrijkste centra voor ontspanning en shoppen liggen in het noorden van het eiland Hongkong, het oosten staat vol me huizen, terwijl het zuiden groen is en mooie baaien omvat. Het schiereiland Kowloon is volgebouwd, maar de New Territories en de Outlying Islands zijn rustiger.


The Peak
Er is geen mooiere plek om Hongkong te bekijken dan vanaf de Victoria Peak. Het panorama dat je vanaf dit op 552 meter hoogte gelegen punt te zien krijgt is een bron van inspiratie voor veel fotografen geweest. Vooral het uitzicht na zonsondergang is spectaculair te noemen. De leukste manier om “The Peak” te bereiken is door middel van de Peak Tram, waarmee je over een afstand van 1400 meter een hoogteverschil van ongeveer vierhonderd meter overbrugt.


Temple Street Market
De avondmarkt van Templestreet is de bekendste avondmarkt van Hongkong. Vooral na dinertijd is het hier enorm druk, waarbij zowel locals als grote hoeveelheden toeristen de kraampjes afstruinen naar leuke koopwaar. Om de hoek vind je de jademarkt, waar je overdag werkelijk alles kunt kopen wat er met jade gemaakt wordt. Vergeet hier vooral niet om te onderhandelen over de prijs.


Star Ferry
De Star Ferry is de veerdienst tussen Kowloon en Hong Kong Island. De semi-open veerboten zijn een goedkope en efficiënte manier om Victoria Harbour over te varen. Daarnaast heeft de ferry de leuke bijkomstigheid dat je een fraai uitzicht hebt op beide delen van Hongkong.


Avenue of Stars
Hong Kong kent net als Hollywood haar eigen versie van de Walk of Fame. Hier heet hij Avenue of Stars die een eerbetoon vormt aan iedereen die binnen de vrij grote filmindustrie van Hong Kong werkt. Je vind de in het straatwerk verwerkte sterren aan een prachtige promenade aan Victoria Harbour in Tsim Sha Tsui. ‘s Avonds is deze promenade een uitstekende plek om de lichtshow ‘Symphony of Lights’ te bewonderen.


Hong Kong Museum of History
De stad kent een aantal indrukwekkende musea die de moeite waard zijn, zoals het Hong Kong Museum of Art en het Hong Kong Science Museum. Een museum dat je zeker niet over mag slaan is het Hong Kong Museum of History. Hier vind je alles over de geschiedenis van de stad Hong Kong.


Architectuur
De districten Central & Admiralty kennen een groot aantal voorbeelden van prachtige moderne architectuur. Als door de straten van dit deel van Hongkong Island loopt kijk je je ogen uit bij de strakke lijnen die je bij de wolkenkrabbers ziet. Bij het ontwerpen van de gebouwen zijn de regels van Feng Shui toegepast. De indrukwekkende gebouwen vormen meer dan voldoende inspiratie voor architectuurfotografen. Vanaf de 55e verdieping van het Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heb je een prachtig uitzicht over dit stukje Hongkong.


Ocean Park
Hong Kong telt meerdere parken waar je dieren kunt zien. Favoriet is het Ocean Park, een enorm zeeaquarium aangevuld met landdieren en attracties zoals achtbanen. Indrukwekkend zijn de reuzenpanda’s die je hier kunt aanschouwen.


Uitzicht vanaf Hotel Intercontinental
Wie geen zin heeft om de tocht naar de Peak te maken maar lekker wil genieten van een prachtig uitzicht die moet het luxueuze InterContinental hotel bezoeken. Vanaf de Lobby Lounge heb je een prachtig uitzicht op Hong Kong Island. Als je een kamer boekt met ‘Harbour View’ dan geniet je van het zelfde sfeervolle panorama.