Japan


Japan  het land van de rijzende zon dat bestaat uit bijna 7.000 eilanden in de Grote Oceaan, je komt terecht in een compleet andere wereld vol contrasten waarbij je van de ene verbazing in de andere valt.


Tokio

Tokio een bruisende stad voor iedere reiziger.

Tokio is de beroemdste stad van Japan, vol met moderne wolkenkrabbers en continu knipperende neonlichten. De stad behoort tot de belangrijkste economische centra van de wereld.


Osaka

Osaka is één van de grootste steden van Japan en heeft ongeveer 2,7 miljoen inwoners. De stad heeft veel scholen, winkels en bedrijven waardoor het een echt handelscentrum is. Veel toeristen trekken naar de stad om het Osaka Aquarium Kaiyukan te zien. Dit is het grootste aquarium ter wereld waarin zelfs een tweetal walvishaaien zwemmen.


Kyoto

Kyoto waar oud en nieuw samen vloeit.

Kyoto is een redelijk grote stad in Japan en heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners. In een ver verleden was deze stad de keizerlijke hoofdstad van het land voordat Edo (het hedendaagse Tokyo) dat werd.


Misschien is Tokyo  nog wel het beste voorbeeld van de tegenstellingen en verrassingen inJapan. Waar je bij de grootste metropool ter wereld al snel zou denken aan drukte en chaos, onderscheidt de Japanse hoofdstad zich door een opgeruimd straatbeeld en een opvallende stilte in het openbaar vervoer. ‘Dankzij’ de grote aardbeving in 1923 en de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor de stad grotendeels werd verwoest, zijn er weinig oude bouwwerken bewaard gebleven en bestaat Tokyo voornamelijk uit moderne, eigentijdse gebouwen. Dat wil overigens niet zeggen dat het Japanse karakter er verloren is gegaan. Wie naar Japan wil reizen, heeft ongetwijfeld de bedoeling om méér dan alleen de fascinerende hoofdstad te bezichtigen. In het land is dan ook te veel te ontdekken om je te beperken tot één locatie. Tijdens je rondreis door Japan moet je sowieso een bezoek hebben gebracht aan het spirituele centrum van het land, oftewel de stad Kyoto. In de oude hoofdstad vind je honderden tempels en heiligdommen en maak je kennis met de traditionele, gracieuze Geisha-meisjes. Vrijwel nergens zul je zo gastvrij worden ontvangen als in deze stad.  Laat je tijdens je rondreis door Japan verrassen door de verbazingwekkende tegenstellingen en ontdek de Japanse cultuur, waarbij invloeden uit zowel Europa als Noord-Amerika worden gecombineerd met Aziatische elementen. Ga op zoek naar de zestien locaties die deel uitmaken van de Werelderfgoedlijst, probeer de Japanse keuken uit en laat je betoveren door de verlegen glimlach van de bevolking tijdens de Japan rondreizen!