Osaka


Osaka is één van de grootste steden van Japan en heeft ongeveer 2,7 miljoen inwoners. De stad heeft veel scholen, winkels en bedrijven waardoor het een echt handelscentrum is. Veel toeristen trekken naar de stad om het Osaka Aquarium Kaiyukan te zien. Dit is het grootste aquarium ter wereld waarin zelfs een tweetal walvishaaien zwemmen. Daarnaast is in de stad het poppentheater Bunraku (Ningyō jōruri), in dit speciale theater speelt zich sinds 1684 een poppenspel zich af met poppen net zo groot als mensen. In Osaka staat ook het beroemde Nishinomaru kasteel dat je zeker moet bezoeken want het is prachtig! Meer reisinformatie over Osaka.

Het kasteel

Midden in de drukte van een miljoenen stad dit enorme park met kasteel,heerlijk om een par uur in door te brengen.Dit park met zijn bloesembomen zorgt voor een onvergetelijk bezoek.

 

Dotonbori

De meeste bekende straat van Osaka. Als je in Osaka bent, moet je hier wel even heen. Zeker 's avonds is het hier mooi verlicht. De diversiteit van winkels en restaurant is vrij groot dus er is altijd iets te kiezen!