Tokyo


Tokyo is de beroemdste stad van Japan, vol met moderne wolkenkrabbers en continu knipperende neonlichten. De stad behoort tot de belangrijkste economische centra van de wereld. Tokyo heeft snelle kogeltreinen, een groot metronetwerk en een echt chaotisch spitsuur. Maar je vindt er ook historische tempels en het Keizerlijk Paleis. Tokyo heeft alles wat je kan verwachten in een toonaangevende Japanse stad. Tokyo is de officiële zetel van de politiek en van de Japanse regering. Tokyo is een enorme metropool, die vanaf het begin rond 1600 uitgegroeid is tot de hoofdstad van Japan. Er zijn veel winkels, uitgaanswijken en zakelijke districten door de hele stad. Ginza is een van de meest bekende. Shinjuku is een groot uitgaansgebied. Asakusa wordt algemeen beschouwd als de oude binnenstad van Tokyo.

 

 

 

 

 

Imperial Palace Grounds

Een van de bezienswaardigheden is het Imperial Palace en de grond eromheen. Dit stukje oudheid van Japan past eigenlijk helemaal niet meer in het moderne Tokyo. Toch is het één van de mooiste plekjes van Tokyo aangezien je even terug in de tijd kan gaan. Je vindt hier het prachtige Japanse park rond het Imperialistische paleis, oude stenen muren van het fort, oude boogbruggen, uitkijktorens en natuurlijk de Japanse tuinen. Een stukje geschiedenis van Japan gecombineerd met een oase van rust om je zen level weer op peil te brengen vindt je hier zeker. Lees hier meer over het keizerlijke paleis van Tokyo.

 

Senso-ji Tempel

De Senso-ji tempel is één van de meest bezochte in Japan en Tokyo. Het gebied rond de tempel heeft meerdere bezienswaardigheden die je gratis kan bezichtigen zoals de prachtige Donder Poort en de commerciële gang van Nakamise. Een echte must see als je van oude tempels en architectuur houdt. Vind hier meer informatie over de Senso-Ji tempel.

 

Sumida rivier

Een boottocht over de prachtige Sumida rivier brengt je op plekken die soms vergeten worden in Tokyo. Je reist af onder verschillende beroemde bruggen en ziet hoe de stad zich heeft ontwikkelt tot een gigantische moderne metropool.

 

Tokyo museum

Dit prachtige museum bezit werkelijk alles van de verschillende tijdsperiodes beginnend bij het kasteel van Edo’s tot aan de Olympische spelen van Tokyo. Je vindt hier geschiedenis, kunst en architectuur in een gigantisch modern museum. Lees meer over het Edo-Tokyo museum.

 

Ueno Park

Ueno Park is niet zomaar een park maar een stukje Japanse cultuurgeschiedenis. Ueno park bezit oude tempels, mausoleums, musea, een leuke dierentuin en meer dan 1000 Cherry bloesem bomen. Dit is de Perfecte plek om in de zomer, herfst of lente te picknicken en aan de drukte van Tokyo te ontsnappen. Tevens is Ueno park het oudste publieke park van Tokyo.

 

Tokyo’s Nationale Museum

In het nationale museum van Tokyo vind je de grootste collectie van Japanse kunst, archeologische voorwerpen en veroverde kunst uit landen als China, Korea en andere Aziatische buren. Voor de kunstschatten moet je hier zijn!

 

Koishikawa Korakuen tuin

De Koishikawa Korakuen tuin is de oudste van Tokyo en heeft een prachtige vijver in de vorm van een hart. De houten en stenen bruggen met rotsige eilandjes in het water maken het een ware oase van rust. Bezoek ook de lotus vijver want deze is prachtig! De tuin staat ook in de top Japanse tuinen.

 

Meiji Shrine

De Meiji Shrine is een poortboog waar je onderdoor kan lopen om in een prachtig bos te belanden. In dit bos vind je Shinto’s architectuur van Shrine bouwen overal terug. De tuin is daarnaast ook zeer mooi.

 

Yanaka begraafplaats

Yanaka Cemetery is een plek waar de geesten van het oude Edo rondzwerven tussen de oude Cherry bloesem bomen en tombes. Je vindt hier begraafplaatsen van schrijvers, bekende samoerai, shoguns en acteurs. De Japanners verzorgen de graven met groot respect voor hun voorouders, leeft dit zelf ook na als je Yanaka bezoekt.

 

Odaiba eiland

Odaiba eiland is een high tech eiland dat geheel gemaakt is door de Japanners. Op het eiland kan je prachtige gebouwen, moderne musea, grote fashion/shopping malls en een man-made strand vinden. Zeker een bezoekje waard! We sluiten deze top 10 bezienswaardigheden van Tokyo hiermee af. Toch zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Tokyo. Wij hebben een aantal andere hot spots in Tokyo ook beschreven die net niet de top 10 hebben gehaald. Daarnaast hebben wij ook de top bezienswaardigheden van Japan beschreven, enkele bevinden zich ook in Tokyo