Maleisië


Maleisië is een prachtig land gelegen in het zuidoosten van Azië. Het land ligt verdeeld over het vasteland van Azië en het noordelijke gedeelte van het eiland Borneo. De meeste inwoners wonen in West-Maleisië (ook vaak aangeduid als Malakka). Hier zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden. Ook vind je hier de grootste concentratie aan hotels. Maleisië wordt gezien als een islamitisch land, hoewel slechts een kleine zestig procent het islamitische geloof aanhangt. Het boeddhisme is met twintig procent ook flink vertegenwoordigd in Maleisië. Wie op vakantie wil gaan naar Maleisië die kan uit een zeer groot aantal soorten vakanties kiezen. Vooral op Borneo kun je de tropische regenwouden verkennen. In West-Maleisië kun je kiezen voor een rondreis of een strandvakantie aan één van de fantastische stranden. Het eiland Langkawi is vooral een luxe strandbestemming, waar je je in de meest luxueuze hotels helemaal in de watten kunt laten leggen.


Kuala Lumpur is de drukke hoofdstad van het Aziatische land Maleisië. De meeste Nederlandse toeristen die deze stad bezoeken doen dat gedurende een stop-over onderweg van/naar Australië, Indonesië, Thailand of andere Aziatische bestemmingen. Wie Kuala Lumpur bezoekt zal vooral onder de indruk zijn van de combinatie van oude koloniale bouwwerken en moderne architectuur waar de welbekende Petronas Twin Towers natuurlijk een goed voorbeeld van zijn.


Het eiland Penang is tegelijkertijd ook een deelstaat aan de westkust van het schiereiland. Het is tevens de bekendste vakantiebestemming, die geen nadere verklaring behoeft. Niet alleen Georgetown, een stad met een rijke historie is bekend, maar ook het lange strand van Batu Ferringhi met zijn mooie hotels en zijn vergezichten op zee. Pulau Penang, zoals de volledige naam luidt, bestaat uit het eiland en een stukje op het vasteland: Seberang Prai.


De afgelopen jaren was Maleisië vaak het decor voor het populaire tv-programma Expeditie Robinson en dat is natuurlijk niet voor niets. In Maleisië kun je op diverse plekken genieten van helderblauw water, wuivende palmbomen en witte stranden.
Tioman is een middelgroot eiland aan de zuidoostzijde van West-Maleisië. Het natuurrijke eiland heeft een eigen vliegveld maar je kunt deze tropische bestemming ook met de boot bereiken. Op dit bergachtige eiland vind je veel mooie stranden.