Wat te doen in Maleisie


Malakka

In deze prachtige historische kunststad zijn een aantal toeristische trekpleisters zeker de moeite waard. Eigenlijk is de stad een groot openlucht museum. In het centrum vind je veel geschiedenis terug. Zo is er bijvoorbeeld Dutch Square wat ook wel Rode Plein wordt genoemd. Hier staat Christ Church wat oorspronkelijk een Nederlands hervormde kerk was. Verder staat er aan dit plein het stadhuis wat in 1650 werd gebouwd. Een ander deel van de stad is Chinatown. Hier vind je onder andere de prachtige Chen Hoon Teng Tempel.

                 

Taman Negara National Park

In het oosten en midden van het schiereiland is de meest prachtige natuur van Maleisië te vinden. Vooral in dit Taman Negara National Park, het oudste en grootste park van Maleisië, is het overweldigend mooi. Wilde dieren als olifanten, neushoorns en tijgers vinden hier een veilige thuishaven. De toegang tot dit park is via een lange boottocht over de Sungai Tembeling.

 

Petronas Twin Towers

In hoofdstad Kuala Lumpur staan de imposante Petronas Towers die tevens symbool staan voor de stad. De maar liefst 88 verdiepingen tellende torens bieden een prachtig winkelcentrum, een uitkijk loopbrug op de 41e verdieping en een prachtig KLCC stadspark.

                 

Kek Lok Si in Penang

Op de heuvels van Air Itam staat de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. Deze Kek Lok Si tempel staat in Penang wat ten westen van Georgetown ligt. Het meest indrukwekkend is de zeven etages tellende Pagoda of King Rama VI, vernoemd naar de Thaise vorst die de eerste steen legde. Het flinke bronzen beeld van de godin van genade, Kuan Yin, is prachtig.

                 

Masjid Ubudiah

In Kuala Kangsar staat één van de mooiste moskeeën van Maleisië. Hij is in ieder geval qua omvang indrukwekkend en zeker ook door zijn uiterlijk in Moorse stijl. De gouden koepel trekt al van ver je aandacht. Naast de moskee bevindt zich een mausoleum met daarin de graven van voormalige heersers van Perak

 

Merdeka Square

Dit belangrijke plein waar diverse belangrijke gebeurtenissen als de onafhankelijkheidsviering hebben plaats gevonden, staat ook wel bekend als Dataran Medeka of onafhankelijkheidsplein. Het ligt in een prachtige koloniale wijk in de stad Kuala Lumpur. Aan dit plein ligt het puissante Sultan Abdul Samad gebouw, een bibliotheek, het Nationale Historisch Museum en de St. Mary kathedraal.

Sarawak Museum

De beste manier om een land goed te leren kennen is vaak om te beginnen bij een goed museum. Nu wordt van het Sarawak museum gezegd dat het hoogstwaarschijnlijk het beste museum van Maleisië is. In dit museum krijgt u namelijk een prima beeld over de cultuur, natuur, kunst, tradities en muziek van dit prachtige land. Het is wel verdeeld over 8 musea.

                 

Theeplantage in Cameron Highlands

Wie de hitte van de laaglanden eens wil ontvluchten, kan zeer goed terecht in Cameron Highlands. Deze streek staat prima bekend om zijn heerlijke temperatuur van ongeveer 22 graden en de prachtige heuvels. Op deze heuvels zijn veel theeplantages, bloemen en andere verse producten te vinden die hier verbouwd worden. Her en der zijn wat oude huizen te bezichtigen waaronder het Ye Olde Smokehouse en Foster’s Lakehouse.

                 

Kinabalu National Park

Voor flinke wandeltochten in een prachtige omgeving moet je zijn in Sabah op het eiland Borneo. Hier ligt namelijk het meer dan 700 km² grote Kinabalu National Park. Een deel bestaat uit botanische tuinen. Vele wandelpaden leiden je langs de mooiste plekjes waarvan één naar de top van de Gunung Kinabalu. Ook zijn er hotsprings te vinden wat een heerlijke beloning is na een stevige wandeling.

   

Ruïnes Porta de Santiago             

In de kleurrijke en multiculturele stad Malakka heeft een historisch stadshart met name rondom St. Paul’s Hill. Op deze plaats zijn ook de ruines te vinden van wat over is van het A’Famosa Fort. Porta de Santiago zijn de enige van de vier overgebleven hoofdpoorten