Ho Chi Minh


Ho Chi Minh City wordt ook wel Saigon genoemd en is Vietnam's grootste stad. De stad ligt in het uiterste zuiden van Vietnam. De naam wordt vaak afgekort als HCMC. Net als Bangkok slaapt de stad nooit. Er is altijd overal iets te doen. Sommige restaurants of winkels zijn bijvoorbeeld 24/7 open. Niet alleen in de stad is veel te doen, ook in de directe nabijheid kun je veel zien en doen zoals het bezoeken van de Cu Chi Tunnels, een meerdaagse tocht naar de Mekong Delta of even op adem komen op het grootste eiland van Vietnam, Phu Quoc wat half onder Cambodja ligt. Ho Chi Minh City heeft net als Bangkok's Khao San Road een backpackers buurt, deze buurt heet Pham Ngu Lao en ligt in district 1. Pham Ngu Lao is eigenlijk alleen een straat maar vanuit daar kun je makkelijk je weg naar omliggende straten vinden. Omdat veel backpackers in deze 'wijk' verblijven tijdens hun verblijf in Ho Chi Minh City vind je hier ook de meeste guesthouses en goedkope hotels. 

WithLocals in Ho Chi Minh City

Een ontzettend leuke manier om Ho Chi Minh City te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf is vorig jaar begonnen met een platform waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

 

Cu Chi Tunnels

Veel toeristen in Vietnam bekijken de Cu Chi tunnels. Deze liggen even buiten de stad en zijn gemakkelijk te bereiken met een taxi. De Cu Chi tunnel waren tijdens de Vietnamoorlog een knooppunt van de Vietcon. Ze gebruikten de tunnels als schuilplaats en als startpunt van hun aanvallen op de Amerikanen. Omdat de Amerikanen wegens de vele boobytraps en nepgangen nooit vat kregen op de tunnels, hebben de Vietcon deze tot aan het einde van de oorlog met succes kunnen gebruiken. Een paar ingangen van deze Cu Chi tunnels zijn verbreedt zodat de westerse toeristen er ook door heen passen. Dit gedeelte van de tunnels is inmiddels omgebouwd tot een museum en het is erg indrukwekkend om te zien hoe de Vietcon tijdens de oorlog in deze tunnels leefde. Niet geschikt voor mensen met claustrofobie.

 

Overnachten in Ho Chi Minh City

In Ho Chi Minh City kun je relatief goedkoop overnachten. Vooral rond Pham Ngu Lao vind je een aantal betaalbare guesthouses. Ook vind je in deze buurt een paar barretjes en andere voorzieningen gericht op toeristen en backpackers. Hier is het dan ook gemakkelijk om medereizigers te ontmoeten.Kijk voor meer info over hostel en hotels op onze pagina hoe wat waar Azie.

 

Vliegtickets naar Ho Chi Minh City

Het vliegveld van Ho Chi Minh City was zo’n 50 jaar geleden een van de grootste ter wereld en vandaag de dag wordt er nog steeds veel op gevlogen. Uiteraard zijn er goede verbindingen met alle steden in Vietnam maar ook hier buiten. Binnen Azië wordt bijvoorbeeld gevlogen op Bangkok, Kuala Lumpur, Luang Prabang en Singapore. Vietnam Airlines heeft bovendien een groot aantal continentale vluchten en maakt zo de stad ook vanuit Nederland goed bereikbaar. Voor de goedkoopste vliegtickets naar Ho Chi Minh City kun je het best kijken op onze pagina hoe wat waar Azie.