Frankrijk


Frankrijk is al jarenlang de populairste vakantie bestemming voor Nederlanders. Ieder jaar trekken er miljoenen Nederlanders naar Frankrijk om te genieten van de verschillende bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Met prachtige steden zoals Lille, Nice en Marseille en streken zoals Bretagne, Normandië en de Dordogne heeft Frankrijk genoeg te bieden. Daarnaast telt Frankrijk honderden prachtige dorpen en musea die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. 


Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als één van de wereldsteden. In de metropool wonen en werken maar liefst ruim 11 miljoen mensen, waarmee de stad veruit de grootste van het land is. De vele bezienswaardigheden, musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs al decennia lang een topbestemming is voor toeristen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 25 miljoen toeristen de stad van de romantiek. Voor Amerikaanse toeristen is een reis naar Europa ook niet compleet zonder Parijs te bezoeken.

Disney land

Een plek waar dromen waar worden. Dat is zoals  Disneyland Parijs door kinderen én volwassenen gezien wordt. Het negentien vierkante kilometer tellende attractiepark bestaat uit verschillende gedeeltes. Het drukst bezochte deel is het Disneyland Park, dat helemaal gebaseerd is  op de wereldberoemde figuren uit de studio's van Walt Disney. Wie is er niet opgegroeid met de avonturen van Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy? Het tweede pretpark binnen het grote resort is Walt Disney Studios Park. Film en cartoons staan centraal in dit attractiepark.

Ardeche

In dit zeer afwisselende landschap van Frankrijk staat de rivier de Ardèche centraal. De rivier gaat dwars door departementen als Gard, Lozère en Ardèche. Regelmatig worden er ook kajak marathons gehouden waarbij er gestreden wordt op deze rivier. De groene omgeving met doorkruising van rivieren staat garant voor het met veel plezier beoefenen van sporten zoals klimmen, wandelen fietsen en kanoën of kajakken.

Monaco

Monaco is een dwergstaat gelegen aan de Côte D'Azur en wordt geheel omsloten door Frankrijk. Monaco staat vooral bekend vanwege het feit dat hier vooral de rijken op aarde vertoeven, belastingtechnisch het wonen in Monaco vrij aantrekkelijk is en de Formule 1 race die jaarlijks door de bochtige straten van Monaco gereden wordt. Belangrijke bron van inkomsten voor Monaco wordt gevormd door het toerisme en de casino's, waar jaarlijks vele miljoenen euro's vergokt worden.