Disneyland parijs


Een plek waar dromen waar worden. Dat is zoals  Disneyland Parijs door kinderen én volwassenen gezien wordt. Het negentien vierkante kilometer tellende attractiepark bestaat uit verschillende gedeeltes. Het drukst bezochte deel is het Disneyland Park, dat helemaal gebaseerd is  op de wereldberoemde figuren uit de studio's van Walt Disney. Wie is er niet opgegroeid met de avonturen van Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy? Het tweede pretpark binnen het grote resort is Walt Disney Studios Park. Film en cartoons staan centraal in dit attractiepark. Disneyland Parijs wordt compleet gemaakt met horeca- en winkelstraat Disney Village en een zevental hotels die allemaal een eigen thema hebben. Disneyland Parijs ligt op iets meer dan dertig kilometer van de Franse hoofdstad Parijs.

   

Disney Dreams

Elke avond wordt het Disney park afgesloten met een spetterende en alles overtreffende show. Main Street U.S.A. wordt al snel gevuld met toeschouwers die zich voor het sprookjeskasteel willen plaatsen. De spectaculaire show bevat onder andere vuurwerk, waterfonteinen en een magisch verhaal. We verklappen verder niet wat er gebeurt, maar je mag deze afsluiter van de avond beslist niet overslaan.

   

Disney Parade

Op een vastgesteld tijdstip passeren de aller leukste Disney figuren alle toeschouwers in de buurt van Main Street. Ieder kleintje krijgt hierbij wel een knipoog of een handje. De regie is strak en constant. Als je de stoet éénmaal hebt gezien, merk je dat alle bewegingen en lachjes iedere avond op dezelfde plaats en tijdstip weer opgevoerd worden. Het geheel is keurig verzorgt en de praalwagens zijn fantasievol uitgedost. 

   

Meet and Greet

Op verschillende tijdstippen in en om het park (bijvoorbeeld in de hotels) vinden er regelmatig ontmoetingen plaats met Disney figuren. Iedereen moet dan in de rij staan en wordt er de gelegenheid voor het maken van een foto geboden. Helaas is de rij vaak lang en als je denkt bijna aan de beurt te zijn, moeten ze al weer weg. Ook hier is weinig tot geen ruimte voor spontaniteit. Wie zeker wil zijn van een ontmoeting, doet er goed aan om een ontbijt/lunch of diner te reserveren met de aanwezigheid van Disney figuren. Dit kan onder andere in Auberge de Cendrillon en Cowboy Cookout Barbecue in het park zelf of in Disney Village bij Café Mickey.

   

Main Street U.S.A.

Zodra je het Disney park betreedt loop je vanzelf in de richting van Main Street. Deze hoofdstraat staat vol met Disney winkels een bakkerij, een snoepwinkel en her en der wat eetgelegenheden. Ook voor de praktische zaken zoals het regelen van een buggy of rolstoel moet je hier zijn. De straat is vrolijk, koloniaal ingericht met leuke details. Bijvoorbeeld rondom Halloween zijn de straten en lantaarns versierd met pompoenen, heksen, en spinnen. Alles op een leuke speelse manier, zodat het ook voor de kleintjes niet te spannend wordt.

   

Space Mountain

Waar de kleintjes zich vooral vermaken in Fantasyland zoeken de grotere het vooral bij de attracties zoals Indiana Jones and the Temple of Peril en Space Mountain. Space Mountain ligt in Discoveryland. In deze soort van achtbaan wordt je als het ware gelanceerd. De minimum lengte voor dit gevaarte is 1 meter 32.

   

Peter Pan’s Flight

In deze misschien wel best bezochte attractie van Fantasyland wordt je mee op reis genomen op een piratenschip. De reis brengt je naar Neverland waar niets te gek is. Onderweg zie je natuurlijk ook Tinkerbell, de Slimme Jongens en Kapitein Haak. Het allermooist is de verlichte stad. Het is dan ook een feestje voor alle kids.

   

Big Thunder Mountain

Hoewel de Big Thunder Mountain angstaanjagend aandoet, is het een lieflijke doch snelle treinrit. De oude stoomtrein neemt je mee door rotspartijen, langs het water en dwars door mijnen. Hier en daar zoeken je ogen naar het licht om te weten wat je te wachten te staat. De minimum lengte voor deze attractie is 1 meter 02.

   

Pirates of the Caribbean

Menig kinderhart gaat sneller kloppen in dit domein van piraten en rovers. De rit voert je door donkere gebieden en langs afgevuurde kanonnen met piraten. Het is niet zeker of je droog blijft dus ben voorbereid. De beroemde film met Johnny Depp in de hoofdrol is gebaseerd op deze spannende attractie.

   

Walt Disney Studios Park

In het naast gelegen Walt Disney Studios Park krijg je een kijkje achter de schermen over het maken en ontwikkelen van Disney films. Het is mogelijk om er een levensechte stuntshow bij te wonen of een treinrit te maken dwars door een filmdecor waarbij vuur en water niet geweerd worden. Het lijkt hier zelfs of je midden in een scène zit. De meest beangstigende attractie is de Tower of Terror. Hier ga je omhoog in een lift waarbij je getrakteerd wordt op een spectaculair uitzicht over de parken. Maar daarna zak je met een topsnelheid weer meters naar beneden om net niet neer te storten. Verder zijn er nog enkele theaters, winkels en andere attracties te vinden.

   

Disney Village

In dit derde en laatste park van Disneyland staat eten centraal. Er zijn ongeveer dertien restaurants en fastfoodketens te vinden in dit deel. Van heel duur tot goed betaalbaar is er voor ieder wat te vinden. Zo vind je er ook een McDonalds bijvoorbeeld. Zeker voor de dinnershows is het aan te bevelen om vooraf te reserveren. Tevens zijn ook in dit deel verschillende shops met Disney artikelen te vinden.