Rusland


Voor een avontuurlijke vakantie naar Rusland is het van belang om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden in Rusland zijn. Het immense Rusland kent in de steden Moskou en Sint-Petersburg een tweetal enorme trekpleisters. Je kan je bezoek combineren met een bezoek aan het Kremlin en de Hermitage. 

Moskou is veruit de grootste en belangrijkste stad van Rusland. Deze metropool is jarenlang het centrum geweest van het communistische oostblok. Gedurende een groot deel van de vorige eeuw vormde de Sovjet-Unie samen met Amerika de twee belangrijkste naties. Na het uiteenvallen van de Sovjetunie en de overschakeling op het kapitalisme is Moskou in rap tempo een combinatie geworden van extreem dure luxe plekken met daaromheen veel armoede en verval in de voormalige communistische wijken. Hoewel Moskou zeker een aantal prachtige bezienswaardigheden kent waaronder het fameuze Rode Plein is de stad op zich minder mooi dan de tweede stad van Rusland: Sint-Petersburg.

De boeiende stad St. Petersburg werd in 1703 gesticht door Peter de Grote. De historische binnenstad behoort tot het rijtje van UNESCO Werelderfgoed en dat is niet voor niets. Er zijn namelijk ontzettend veel bijzondere en historische bezienswaardigheden te bezoeken in deze Russische metropool. Als het gaat om musea, uitgaan, winkelen en tradities kom je zeker niets te kort in dit culturele hart van Rusland. Na Moskou is Sint-Petersburg de tweede stad van Rusland. Van 1924 tot 1991 heette de stad Leningrad, een eerbetoon aan de in 1924 overleden premier Vladimir Iljitsj Lenin.