Wat te doen in rusland


Moskou

Je moet de hoofdstad van Rusland gewoon gezien hebben, al moet je er een heel eind voor reizen. Veel Russischer dan Moskou wordt het namelijk niet. De geweldige Russisch-orthodoxe kathedralen zoals de Maria-Boodschapskatherdraal met zijn gouden torens en de beroemde grote Basiliuskatherdraal met zijn welbekende gekleurde torentjes. De metro is uitstekend te gebruiken om je door de stad te verplaatsen, maar het kan lastig zijn om de cyrillisch geschreven naambordjes te lezen. Ga met eigen ogen het Kremlin aanschouwen, een van de belangrijkste politieke plaatsen ter wereld aan het fameuze Rode Plein. Als je van shoppen houdt dan is Moskou ook een geschikte plek, want overal waar je loopt wordt van alles te koop aangeboden. Het Ismailovski park en de Arbat staan bekend om hun leuke (souvenir)winkels.

 

St. Petersburg

RuslandDe naam van Peter de Grote leeft voor altijd voort in St. Petersbrug, de stad die naar hem genoemd is en die ook wel ‘het Venetië van Rusland’ wordt genoemd door zijn Europese sfeer. Peter de Grote heeft naast Venetië ook Amsterdam als uitgangspunt gebruikt bij de bouw van de stad, dus je zult je er ongetwijfeld thuis voelen. Er zijn veel grachten, dus met een rondvaart krijg je direct een mooi uitzicht op talloze grachtenpanden. Aan de rivier de Neva is een boulevard aangelegd die ook al zo Europees aandoet. Van een oud verdedigingsfort hebben ze aan de overkant van de rivier een museum gemaakt en dit is zeker een aanrader. Verder kent St. Petersburg heel veel architectonische schoonheden, zoals het voormalige winterpaleis dat nu het Hermitage Museum heet, de St. Isaakskathedraal, het Stroganov Paleis of het centraal station van Moskou.

 

Gouden Ring

Rusland is door zijn uitgestrektheid natuurlijk een ideaal land voor een rondreis. Mocht je hier wel zin in hebben, dan is de Gouden Ring een aanrader. Deze rondreis begint en eindigt in Moskou, maar onderweg kom je door heel veel oude Russische steden en zie je talloze interessante plaatsen. Je zult merken dat de dorpen allemaal hun eigen verhaal te vertellen hebben en de Russische architectuur is alom vertegenwoordigd. De volgorde van de steden die je aandoet op de Gouden Ring is Vladimir, Suzdal, Kostroma, Yaroslavl, Rostov Velikiy, Pereslavl-Zalesskiy en Sergiev Posad. Het vervoer mag je zelf bepalen: per trein, per bus of met de auto. Onderweg kom je natuurschoon tegen, meren, rivieren, oude kerken van wit steen, antieke forten en nog veel meer historische bezienswaardigheden. Leer het echte Rusland kennen!

 

Siberië

RuslandHoewel Siberië een heel groot gebied is, wonen er amper mensen. Dit komt ten eerste door de extreme kou (acht maanden per jaar is het er winter) en ten tweede door de onherbergzaamheid van het gebied. Voordeel van deze verlatenheid is dat er kilometers ongerepte natuur te vinden is. Siberië telt enorm veel meren, immense bossen, grote moerasgebieden en bergen die soms wel boven de 3000 meter uitkomen. Het Baikalmeer, dat tegen de grens met Mongolië ligt, is ongeveer even lang als Groot-Brittannië. Dus dan heb je een idee van de uitgestrektheid van Siberië. De koudste stad ter wereld ligt er ook: Oymyakon. Het record is hier – 72 ˚C. In de dorpen van Siberië kun je traditionele markten bezoeken en je zult zien dat de bevolking altijd heel gastvrij is. Je kunt er goed per boot of trein reizen.