Griekenland


Griekenland is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Zon, zee, strand, cultuur en lekker eten lokken de Nederlanders ieder zomer weer naar de Griekse eilanden en het vasteland. Dankzij de rijke historie van Griekenland zijn er heel wat bezienswaardigheden te zien in dit Zuid-Europese land.


Corfu

Het eiland Corfu is één van de Ionische eilanden, gelegen ten westen van het vasteland van Griekenland. De ligging van Corfu zorgt ervoor dat er in het voor- en naseizoen wat meer neerslag valt dan op veel andere Griekse eilanden. Hierdoor heeft de natuur op Corfu een relatief groen karakter. De vele baaien met grindstranden zijn ideaal voor snorkelaars. Corfu is een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen.

Kos

Het eiland Kos is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Griekenland. Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, gelegen in het zuidoosten van Griekenland. Vanaf het noordoosten van het eiland kun je Turkije zien liggen. Het eiland Kos geniet naast de populariteit als strandbestemming ook veel bekendheid als fietseiland. De aanwezigheid van veel fietsverhuurbedrijven op het eiland en de redelijk vlakke gebieden die je vooral aan de noordelijke helft van Kos aantreft is het eiland uitermate geschikt om per fiets te verkennen.

Rhodos

Het eiland Rhodos is behoort tot de Dodekanesos, een eilandengroep in het zuidoosten van Griekenland. Rhodos is het op drie na grootste Griekse eiland en is al decennia lang een belangrijke toeristische bestemming voor Europeanen. Dankzij het mediterrane klimaat beleeft Rhodos lange droge zomers waarin de zon uitbundig schijnt. Het ideale strandweer zorgt er dan ook voor dat het eiland Rhodos vooral onder de zonaanbidders erg populair is. De meeste toeristen verblijven in het uiterste noorden van Rhodos en aan de oostkust in badplaatsen zoals Ixia, Trianda, Faliraki en in de hoofdstad Rhodos-Stad. Dé bezienswaardigheid van Rhodos is de Kolossus van Rodos, een reusachtig bronzen beeld van de zonnegod Helios.

Kreta

Kreta is één van de lievelingseilanden van de Nederlandse vakantieganger en het grootste eiland van Griekenland en daarmee ook de drukst bezochte vakantiebestemming van het land. Miljoenen toeristen gaan jaarlijks naar Kreta op vakantie, dat naast een aangenaam mediterraan klimaat en mooie stranden ook veel cultuur en natuur te bieden heeft. Kreta telt tientallen badplaatsen die variëren van drukke toeristenbolwerken tot prachtige vissersdorpen waar wat kleinschalige accommodaties te vinden zijn. Voor natuurliefhebbers heeft Kreta uitgestrekte valleien vol olijfbomen, indrukwekkende kloven waarin je je erg nietig voelt en een gevarieerde flora en fauna.