Corfu


Het eiland Corfu is één van de Ionische eilanden, gelegen ten westen van het vasteland van Griekenland. De ligging van Corfu zorgt ervoor dat er in het voor- en naseizoen wat meer neerslag valt dan op veel andere Griekse eilanden. Hierdoor heeft de natuur op Corfu een relatief groen karakter. De vele baaien met grindstranden zijn ideaal voor snorkelaars. Corfu is een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen.

 

Corfu stad

Corfu stad heeft een aantal historische bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, kerk van St. Spiridon, de oude vesting Palaio Frourio, het Platiteraklooster, St. Jason en St Sossipatroskerk en een stadhuis. Duidelijk is te zien hoe de invloeden van de Engelsen en Venetianen nog zichtbaar zijn. De Fransen invloeden vind je terug in de geplante bomen rondom het park in Kerkyra stad. De vele musea in de stad leert je veel over onder andere de geschiedenis van Corfu en zijn cultuur.

   

Archeologisch Museum

In de plaats Armeni Vraila bevindt zich het Archeologisch Museum van Corfu. Hier leer je door middel van verschillende voorwerpen uit opgravingen, meer over de geschiedenis van Corfu. De tempel van Atremis behoort tot de belangrijkste objecten die er worden tentoongesteld. Verder is er een kopie van de torso van Apollo, oude munten en opgravingen uit de wijk Thesprotia.

   

Korissionmeer

Het Korissionmeer is een bijzonder mooi stukje beschermd natuurgebied. Het meer is met een heel smal stukje verbonden met de zee. Langs het meer vind je hoge zandduinen en stukken bos. Verschillende soorten vogels zijn hier te spotten. Het meer leent zich prima voor allerlei wateractiviteiten. In de dichtbij gelegen dorpjes heeft de tijd soms even stil gestaan. Vrouwen gekleed in klederdracht bakken nog dagelijks hun eigen brood op een traditionele manier.

   

Angelokastro in Kerkyra

Angelokastro is een belangrijk Byzantijns kasteel in Corfu. Door zijn bijzondere ligging op de top van de hoogste berg aan de kust, heeft het kasteel een imposant voorkomen. Aan de oostkant zit deels in een rots een bijbehorend kapel. Het is een hele klim om bij Angelokastro te komen, maar dan word je wel beloond met een waanzinnig uitzicht over het eiland. Gelukkig zit er ook een horeca gelegenheid waar je wat kunt drinken. Vlakbij het kasteel ligt de plaats Palaiokastritsa.

   

Kavos

Bijna helemaal op het zuidelijkste puntje van Corfu ligt het vissersdorp Kavos. Voor toeristen is er van alles te doen. Alle watersportfaciliteiten zijn op het strand te vinden.Verschillende excursies zoals boottochten naar dichtbij gelegen eilanden als Paxos zijn te boeken. Of misschien een wandeling naar Kaap Asprokavos. Het is zeer de moeite waard om daar het Panayia Arkoudillas klooster te bezoeken. Het nachtleven van Kavos staat goed bekend. Heel veel clubs, bars en discotheken laten de toeristen feesten tot in de vroege ochtend.

  

Museum Aziatische kunst bij Palaia Anaktora

Het museum voor Aziatische kunst zit in het voormalig paleis van St. Michaël en St. Joris aan de Esplanade. Een collectie van meer dan 10.000 kunstobjecten zijn te bewonderen op deze voortreffelijke locatie aan een zeer mooi plein. De verzameling is grotendeels afkomstig van Gregorius Manos en een aantal Griekse diplomaten.

   

Achillion Palace in Gastouri

Het Achilleion paleis in Corfu is gebouwd in opdracht van keizerin Elisabeth van Beieren, ook wel bekend als Sissy. Een jaar na het overlijden van haar zoon heeft ze dit zomerpaleis laten bouwen in Gastouri. Het paleis is omringd met Griekse beelden in een prachtige tuin. Vanuit de tuin heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee.

   

Pontikonisi eiland

Pontikonisi wordt ook wel muizeneiland genoemd. Het onbewoonde eiland ligt tegenover Kanoni en heeft het meest gefotografeerde klooster van Corfu, namelijk het Vlaherna klooster. Je vindt op het kleine eiland een kerk uit de 12e eeuw en soevernierswinkel.

   

Agios Georgios

Aan de noordwestkust van Corfu ligt Agios Georgios. Deze badplaats is goed bekend onder de toeristen. De mooie zandstranden lenen zich prima voor een dagje luieren aan de prachtig mooie zee van Corfu. In het dorp is niet veel te doen. Er is een kerk en verder vind je aan de rand van het dorp wat olijfgaarden. Het meeste vertier is nabij het strand, waar voldoende horeca en hotels te vinden zijn.

   

Pantokrator

De Pantokrator is de hoogste berg van Corfu. De berg ligt in het noordoosten van het eiland en is ruim 900 meter hoog. Via verschillende dorpjes kom je bovenaan de berg waar een klooster uit de 14e eeuw staat en er is een cafe. Met mooi helder weer heb je uitzicht tot aan Albanië.