Italie


Als er een land is dat veel mensen tot de verbeelding spreekt dan is het Italië. Op het gebied van lekker eten, design, mooie auto's, mode en koffiecultuur behoort Italië tot de absolute wereldtop. De liefde voor mooie dingen heeft ervoor gezorgd dat Italië bovenal ene mooi land is met veel bezienswaardigheden. De natuur heeft hier ook een handje bij geholpen, want het land kent prachtige natuurgebieden, indrukwekkende bergen, zonovergoten heuvelglooiingen en mooie kustgebieden. Door de loop van de tijd zijn er in Italië mooie dorpen en steden ontstaan. Als er lijstjes gemaakt worden van de mooiste plaatsen dan staan daar steevast Italiaanse plaatsen in. Het voormalige Romeinse Rijk heeft het land heel veel historische bezienswaardigheden achtergelaten. Hoogtepunt op dat gebied is natuurlijk Rome. In deze hoofdstad van het Romeinse Rijk zijn nog veel historische plekken en gebouwen terug te vinden.


Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. Voorheen was het de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Nadat Rome eeuwenlang één van de belangrijkste steden ter wereld is geweest, is het nu binnen Europa één van de meest populaire toeristische steden. Men komt massaal naar de overblijfselen kijken van het eens zo machtige Rome. De historische bouwwerken vormen een belangrijk onderdeel van het hedendaagse Rome. Uniek voor de stad is verder de aanwezigheid van het kleinste land ter wereld binnen de stad.

Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en tevens één van de belangrijkste toeristische gebieden van het land. Jaarlijks bezoeken miljoenen buitenlandse en Italiaanse toeristen de vele schilderachtige plaatsjes die rondom het Gardameer te vinden zijn. Het leuke aan het Gardameer is dat het voor vrijwel alle soorten toeristen wel iets te bieden heeft. Zo vind je hier aan de ene kant kleinschalige authentieke accommodaties waarbij je het gevoel hebt midden in het Italiaanse leven te staan en kun je vooral in de zuidelijke regionen van het Gardameer verblijven op soms zeer grote campings die volledig gericht zijn op het massatoerisme.

Sicilië

Italiaanse eiland Sicilië ligt ten zuidwesten van het vasteland van Italië. Op een landkaart is Sicilië de bal waar de laars tegenaan lijkt te schoppen. Sicilië is volgens de fans de meest pure Italiaanse bestemming. In de zomermaanden is het in ieder geval wel de heetste, als de thermometer geregeld ver boven de dertig graden uitkomt. Sicilië heeft een eigen keuken, die iets afwijkt van de traditionele Italiaanse keuken. In het algemeen kun je zeggen dat veel gerechten wat meer 'bite' hebben door het gebruik van meer kruiden, pepers en andere natuurlijke smaakmakers.