Curacao


Curaçao is een eiland gelegen in de Caribische Zee en behoort tot de benedenwindse eilanden. Sinds 10 oktober 2010 is Curacao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, waar de koloniale geschiedenis  met Nederland goed merkbaar is. Zo is de officiële taal nog steeds Nederlands, is Koning Willem-Alexander nog steeds het staatshoofd en is er een redelijk grote Nederlandse gemeenschap die op Curaçao leeft. Het toerisme dat een redelijke bron van inkomsten voor het land vormt bestaat ook grotendeels uit Nederlanders die op Curaçao vakantie komen vieren. Zij komen voor de relaxte sfeer en het heerlijke tropische klimaat waar veel plek is voor zon en de temperatuur eigenlijk nooit onder de 22-23 graden komt in de nacht.


Hato Grotten

De Hato grotten bieden veel geschiedenis op een oppervlakte van ongeveer 4900 m² met druipsteengrotten en waterpartijen. De vage muurschilderingen, waarvan sommige wel 1500 jaar oud zijn, stammen uit de tijd dat er indianen woonden. Later hielden veel slaven zich er schuil. Met een gids zijn veel van deze grotten te bewonderen en hoor je alle verhalen en mythen. Je ziet waarschijnlijk ook wat leguanen en vleermuizen.

   

Rif Fort

Dit fort werd vroeger gebruikt als uitkijktoren om de haven te beschermen. Tegenwoordig vind je in en rondom dit historische Rif Fort de meest luxe winkels van Curaçao. Oud en nieuw gaan hier prima samen. Het is ook heerlijk om op een terras te genieten van een lekker drankje in een mooie omgeving. Verder vind je hier kunstgalerijen en lokale producten.

   

Maritiem museum

Het Maritiem Museum neemt je mee op ontdekkingsreis door de scheepvaartgeschiedenis van Curaçao. Inbegrepen is een rondvaart in de haven van Curaçao met een ‘water-taxi’.

Er wordt ook verteld over de olie-industrie en er is zelfs een werkende miniatuur van de olieraffinaderij.

   

Christoffelpark

Veel flora en fauna is te vinden in dit grootste nationale park van Curaçao. Er zijn ongeveer acht wandelroutes met de keuze makkelijk of uitdagend wandelen. Je kan er ook een safari beleven of excursies boeken. Met het bezichtigen van Plantage Savonet komt men meer te weten of de geschiedenis en cultuur van het eiland.