Wat te doen op de antillen


Willemstad

De enige stad van Curaçao staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit unieke stukje Nederlands koloniaal erfgoed in het Caribische gebied telt namelijk honderden monumenten. De vele gekleurde huisjes van Willemstad vallen direct op. Hier steekt een leuk verhaal achter. Een vroegere gouverneur van Curaçao vroeg de bewoners hun huizen te verven omdat hij door een oogziekte zogenaamd niet tegen de reflectie van de witte huizen kon. Onzin natuurlijk, want de man bleek directeur te zijn van een verffabriek… In Willemstad vind je veel leuke wijken om door te struinen, zoals Otrobanda, een oude volkswijk waar het vroegere leven van Curaçao nog goed te zien is.

 

Christoffelpark

Op Curaçao vind je ook het Christoffelpark, een 1800 hectare groot nationaal park. Hier kun je je vergapen aan de uitgebreide flora en fauna (voor de natuurliefhebbers) en de Christoffelberg (voor de wandelaars en klimmers). Je kunt door het park via verschillende wandel-, fiets- en autoroutes. Ga er op zoek naar beschermde dieren, zoals het Curaçaose hert of de zeldzame orchideeën die op cactussen groeien.

 

Grotten van Hato

Er zijn veel grotten op Curacao, maar de Grotten van Hato zijn daar de bekendste van. De indianen die als eerste het eiland bewoonden hebben hier hun sporen nagelaten. Ook zie je er stalactieten, stalagmieten, een waterval en een ondergronds meer. Let wel op dat de grotten alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken zijn.

 

Curaçao Sea Aquarium

Liefhebbers van het onderwaterleven van Curaçao moeten een bezoekje brengen aan het Sea Aquarium. Altijd al willen zwemmen met dolfijnen? Hier kan het! De dagelijkse rondleidingen en voedershows zijn ook de moeite waard.

 

Kralendijk

De hoofdstad van Bonaire is de oudste stad van het eiland. De huizen zijn er geschilderd in vrolijke kleuren en je vindt er een paar historische panden en leuke winkeltjes. De Kaya Craane, de promenade langs het water, en daarachter de Kaya Grandi (de winkelstraat) zijn drukbezocht door toeristen.

 

Washington Slagbaai

Helemaal in het noorden van Bonaire ligt het natuurpark Washington Slagbaai. Dit paradijs vol flora en fauna beslaat bijna 20% van het eiland. De hoogste berg (Brandaris, 240 meter) vind je ook hier.