Sint maarten


Sint Maarten is een eiland in de Caribische Zee, behorende tot de bovenwindse eilanden. Het eiland bestaat uit twee gedeeltes. De zuidelijke helft behoorde tot 10-10-2010 tot de voormalige Nederlandse Antillen en is tegenwoordig een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De noordelijke helft, Saint Martin, is officieel onderdeel van het land Frankrijk. Hier betaal je dan ook gewoon met euro's. Het eiland is geliefd om haar natuur, het tropische klimaat en het relaxte leven. Vrijwel zonder uitzonering wordt het Franse deel als het meest fraaie deel van het eiland gezien.


Duiken

Duiken is mogelijk op heel veel plaatsen, maar vast niet zo bijzonder als rondom Sint Maarten. De onderwaterwereld bij deze parel van Caribbean biedt enorm veel duik plezier. De meer bekende duiklocaties zijn Great Bay en Cable Reef met ieder hun eigen gezonken schip. Er zijn ook mogelijkheden voor het boeken van een duiksafari, waarbij je haaien mag voeren. Duiken op Sint Maarten is het hele jaar mogelijk.

   

Stranden

Bounty stranden, hippe stranden, rustige stranden, ideaal voor kinderen stranden, stranden met veel watersport mogelijkheden, alles kan en is te vinden op Sint Maarten. Bij Little Bay Beach is het meer geschikt voor kinderen en om te duiken, Great Bay Beach is lekker hip and happening vlak bij de boulevard, Dawn Beach is heerlijk om te wandelen en om te duiken of snorkelen door zijn prachtige koraalrif. Maho Beach ligt op de meest bijzondere plaats, namelijk onder de aanvliegroute van het Prinses Juliana vliegveld. Vanaf het strand lijkt het haast of je ze aan kan raken.

   

Marigot

Deze hoofdstad in het Franse deel van Sint Maarten heeft twee havens: Port St.Louis en Marina Port La Royale. Hier moet je zijn om wat exclusiever te dineren en te shoppen. Vaak zijn hier ook wat markten met lokale lekkernijen en souvenirs.

   

Fort Amsterdam

Dit fort staat aan het begin van de Sint Annabaai en werd gebouwd in 1635. Het is bijzonder groot en indrukwekkend om te zien. Het heeft een groot binnenplein, een kerk, ministeriegebouw, bastions en gouveneurspaleis. Een deel is opengesteld voor bezichtiging. Het uitzicht vanaf dit fort over de tropische baaien is spectaculair.

   

Little Bay/Great Bay

Op het schiereiland wat Little Bay scheidt van Great Bay staat het historische Fort Amsterdam. Deze twee stranden hebben parelwit zand en bieden veel watersport plezier. Er zijn luxe hotels te vinden met zeer luxe faciliteiten. Het strand is ideaal voor kinderen omdat het water langzaam afloopt. Met helder weer is het mogelijk om vanaf Little Bay Saba en Sint Eustatius te zien liggen. Great Bay ligt aan de boulevard.

   

Golfen

Golf liefhebbers kunnen hun clubs laten zwaaien op Sint Maarten. Er is een 18 holes golfbaan bij Simpson Bay Lagoon. De Mullet Bay Golf ligt vlakbij een luxe resort en het strand van Mullet Bay Beach. Het is de enige golfbaan op Sint Maarten.

   

Eilandhoppen

Door zijn centrale liggen is Sint Maarten zeer geschikt om daarvandaan andere eilanden te bezoeken. Andere kleine paradijzen als Saba, St. Barths & St. Eustatius liggen vlakbij.

 Vanaf Philipsburg is het mogelijk om met bijvoorbeeld een zeilboot, catamaran of privé jacht naar deze eilanden te varen.

   

Philipsburg

Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlands deel van Sint Maarten. Het oude gerechtsgebouw heeft nogal wat functies gehad. Zo is het een rechtbank, gevangenis, postkantoor, brandweerkazerne en stadhuis geweest. In de twee hoofdstraten van de stad, Front Street en Back Street, vind je de meeste winkels.

   

Zeilen

Natuurlijk is de gehele Caribische Zee geschikt om te zeilen, maar zeilen vanaf Sint Maarten is er wel heel bekend om. Verschillende races worden er ook georganiseerd, waaronder de bekende Heineken Regatta. Het is mogelijk om een zeiljacht te huren met of zonder bemanning en zo de prachtige omgeving van Sint Maarten vanaf het water te ontdekken.

   

Trouwen

Er gaat enige voorbereiding aan vooraf, maar het is mogelijk om op Sint Maarten te trouwen op een zeer romantische plek, waarvan onder water ook tot de mogelijkheden behoort. Controleer goed welke documenten er nodig zijn om een huwelijk te laten voltrekken op dit bijzonder sfeervol eiland. Voor de huwelijksreis zit je ook meteen op een juiste locatie.