mexicostad


Mexico City ligt in de Vallei van Mexico, ook wel het Bekken van Mexico genoemd. Deze vallei ligt in de vulkanische gordel, op de hoogvlakte van Zuid-Centraal Mexico. Het totale gebied omvat 1.513 vierkante km. De vallei ligt op een hoogte tussen 2.200 m en 3.930 m boven de zeespiegel. Het plateau wordt omringd door bergen en vulkanen die een hoogte van meer dan 5.000 meter bereiken.

goed idee mexicostad


Het historische centrum

Het historische centrum van Mexico-stad en de "drijvende tuinen" van Xochimilco in het zuidelijke stadsdeel zijn tot werelderfgoed uitgeroepen door de UNESCO. Beroemde bezienswaardigheden in het historische centrum zijn de Plaza de la Constitución, het belangrijkste centrale plein. De Kathedraal en het Nationaal Paleis, ook de oude Azteekse tempelruïnes van Templo Mayor liggen op korte afstand

 

Chapultepec park

Het Chapultepec park herbergt het kasteel van Chapultepec met een mooi uitzicht over het park en de vele musea, monumenten en de nationale dierentuin en het Nationaal Museum. Het Plein van de Drie Culturen in de wijk Tlatelolco en het heiligdom en de basilieken van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe zijn ook belangrijke bezienswaardigheden.

 

Palacio de Bellas Artes

Het prachtige Palacio de Bellas Artes is een imposant gebouw, gelegen aan de oostelijke kant van de Alameda in het centrum van Mexico-stad en het staat bekend om de grote witmarmeren Art Deco gevel. Het museum is gebouwd aan het begin van de 20e eeuw en uiteindelijk bijna 30 jaar later voltooid, na aanzienlijke problemen met bodemdalingen. Dit kunstcentrum beschikt over een aantal enorme muurschilderingen van beroemde kunstenaars. Het museum bezit ook uitstekende schilderijen die te zien zijn in de verschillende tentoonstellingszalen.

Kunst

Liefhebbers van hedendaagse kunstwerken moeten zeker een bezoek brengen aan het Museo de Arte Moderno, dat kan worden gevonden in de buurt Polanco van Mexico-Stad. Schilderijen en sculpturen van een aantal toonaangevende 20e-eeuwse kunstenaars van het land, zoals Frida Kahlo en Francisco Toledo, zijn hier tentoongesteld. Andere hoogtepunten zijn een beeldentuin, mooi te zien vanuit de coffeeshop van het museum.

 

Eten

Er zijn een aantal beroemde restaurants met prima Mexicaans eten in gerestaureerde haciënda’s, zoals de San Angel Inn, de Hacienda de Tlalpan en de Hacienda de los Morales.Op de Mercado de la Merced de marktplaats in Mexico City is het heel druk maar je wordt beloond met smaken uit alle hoeken van het land. Traditioneel eten zoals verse witte kaas en een scala aan hete pepers. Bijna alle stalhouders laten je royaal proeven. In aanvulling op explosieve smaken, zijn er lichte wollen dekens in alle denkbare kleuren die aan de kraampjes bungelen. De Mercado is een feest van kleuren en smaken.