playa del carmen


Playa del Carmen is een zeer populaire badplaats in de provincie Quintana Roo aan de Caribische kust van Mexico. Playa del Carmen wordt vaak gezien als het kleinere broertje van de stad Cancún dat op ongeveer zestig kilometer afstand ligt. De reden dat juist Playa del Carmen zich zo snel heeft ontwikkeld tot de toeristische trekpleister die het nu is, is het feit dat de stad gunstig gelegen is nabij een aantal attracties en bezienswaardigheden. Omdat veel bezienswaardigheden niet binnen Playa del Carmen zelf liggen zul je vaak met een georganiseerde excursie, een huurauto, per taxi of met de bus op pad moeten. Op deze pagina beschrijven we de bezienswaardigheden van Playa del Carmen zelf of die op korte reisafstand (een straal van twintig kilometer) liggen.

 

 

goed idee playa del carmen


Strand

Zonder enige twijfel vormen de prachtige tropische stranden van Playa del Carmen de grootste attractie van de stad. Het witte zandstrand kent prachtige kleurschakeringen vlak voor de kust waar azuurblauw, groene en blauwe tinten elkaar afwisselen. Voor palmenstranden moet je naar Playacar, waar voor de Riu hotels een deel van het strand vol staat met palmen.

                 

Quinta Avenida

Dé straat van Playa del Carmen is 5th Avenue, op zijn Spaans is dat Quinta Avenida. Deze straat bestaat geheel uit voetgangersgebied. Het is een aaneenschakeling van winkels en horecagelegenheden waar het zowel overdag als 's avonds zeer levendig te noemen is. In de avonduren vind je hier ook veel kunstenaars die op straat hun werken aanbieden.

                 

Playacar

Ten zuiden van Playa del Carmen vind je de wijk Playacar. Deze wijk is vanaf de weg alleen te bereiken via bewaakte slagbomen, via het strand wandel je Playacar wel zo binnen. Als je door Playacar gaat wandelen zie je prachtige villa's staan, waarvan een deel zich recht aan het strand bevindt. Naast villa's vind je in Playacar ook een 18 holes golfbaan. Deze Playacar Golf Club kent een unieke all-inclusive formule waarbij eten en drankjes inbegrepen zijn. In de wijk bevinden zich verder de luxe all-inclusivehotels van de bekende Spaanse Riu-keten met Riu Palace Riviera Maya en Riu Palace Mexico als de twee meest luxueuze hotels.

                 

Xcaret

Net ten zuiden van Playa del Carmen ligt het eco-archeologische park Xcaret. Van oorsprong is Xcaret een archeologische Mayasite. Er is echter een groot commercieel concept omheen bedacht dat tegenwoordig tot de grootste attracties van de regio behoort. Hoewel het volop als excursie aangeboden wordt door lokale reisleiding van de Nederlandse reisorganisaties is het vaak goedkoper om zelfstandig er naartoe te gaan per taxi en de entreetickets vooraf via internet te regelen.

                 

Paseo del Carmen

De meer luxueuze winkels vind je in dit openlucht winkelcentrum aan het begin (zuidkant) van 5th Avenue. De witte winkelpanden herbergen winkels met luxe kledingmerken, zonnebrillen, parfums en sieraden. Ook vind je hier enkele horecagelegenheden zoals Starbucks Coffee en een van de vele filialen van de Amerikaanse keten Subway.

 

Mayaruines

Voor Mayaruïnes hoef je niet naar Chichén Itzá of Tulum te reizen. Ook Playa del Carmen kent haar eigen overblijfselen uit het Maya tijdperk. In de wijk Playacar kun je een paar kleine overblijfselen van de Maya cultuur. De toegang tot deze is gratis.

                 

Vertrekpier Cozumel ferry

Ter hoogte van de plek waar 5th Avenue begint daar vind je de vertrekpier van de veerpont naar het eiland Cozumel. Op de plek waar de passagiers wachten om aan boord te gaan heb je een ruimte op de eerste verdieping waar wat houten bankjes staan. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over de stranden en zee van Playa del Carmen.

                 

Cenote Chaak-Tun

Het landschap van het schiereiland Yucatán herbergt een groot aantal cenotes. Ook bij Playa del Carmen vind je een paar cenotes die gezamenlijk de onder de naam Chaak-Tun bekend staan. Deze drie grotten herbergen heerlijk helder water, stalagmieten en stalactieten.

                 

Paamul

Op ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Playa del Carmen ligt Paamul. Wie het relatief drukke Playa del Carmen wil ontwijken die zou hier eens een kijkje moeten nemen per boot. Paamul is een klein dorpje met één restaurant, een paar vakantiewoningen en een vrijwel verlaten zandstrand waarop je je Robinson Crusoe voelt. De beste manier om hier met de boot te komen is vanaf de nabijgelegen jachthaven Puerto Aventuras.

                 

Coco Bongo

Binnen het bruisende uitgaansleven van Playa del Carmen neemt Coco Bongo een speciale plaats in. Het gaat niet om een gewone discotheek maar een all-inclusive concept waarbij er een groot aantal gevarieerde shows gegeven worden binnen een avond.