Ando Nationaal Park

Voor veel reizigers is Addo Nationaal Park de ideale plek om aan de Garden Route een safari te doen. Groot, mooi, betaalbaar en, heel belangrijk malariavrij! (dit laatste vooral in tegenstelling tot wanneer je op safari in het Krugerpark gaat, waar voor het hele park een risico op malaria geldt). 

Ando Nationaal Olifanten Park doet haar naam eer aan - in het park leven zo'n 450 olifanten

Addo Elephant Park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie: vandaag de dag leven er in Addo maar liefst 450 olifanten. Naast olifanten lopen er er ook 400 buffels, bijna 50 neushoorns, antilopen, leeuwen en hyena’s rond. Het Addo Elephant Park staat niet alleen bekend dankzij de vele olifanten, ook de Afrikaanse pinguïns en de zeldzame jan-van-gent vogels maken deel uit van het dierenrijk in het Addo Park.


Er zijn plannen zijn om het park in de toekomst verder uit te bereiden tot ‘Greater Addo Elephant National Park’, maar zover is het nog niet. De uitbereiding zou betekenen dat het park niet alleen de kans biedt de Big 5 te spotten, maar zelfs de Big 7! De Big 7 bestaat uit de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard – die we kennen als de Big 5 – en de twee extra: de walvis en witte haai.

Addo heeft twee ingangen; de hoofdingang, die aan de kant van het dorp Addo ligt, en de Matyholweni ingang die aan de kant van Colchester ligt. Tip: verblijf je in Addo National Elephant Park, check dan voor vertrek welke van de twee ingangen het dichtst bij jouw accommodatie ligt.

Afstanden & reistijd vanaf Addo Elephant Park
Naar Port Elizabeth – 80 km – 1 uur en 30 min

Naar Tsitsikamma National Park – 235 km – 3 uur en 40 min
Naar Knysna – 310 km – 4 uur en 30 min
Naar Wilderness – 360 km – 5 uur
Naar George – 375 km – 5 uur en 15 min
Naar Oudtshoorn – 400 km – 5 uur en 30 min 
Naar Mossel Bay – 430 km – 5 uur en 50 min
Naar Swellendam – 590 km – 7 uur en 50 min
Naar Kaapstad – 801 km – 10 uur en 30 min