Wat te doen in Zuid Afrika


Kruger National Park

Misschien wel het belangrijkste hoogtepunt tijdens een Zuid Afrika reis is een bezoek aan Kruger Park of één van de omliggende privé-reservaten. Zuid Afrika, en dan met name Kruger, staat voor voor veel reizigers gelijk aan de mogelijkheid wild te zien in een natuurlijke omgeving. Of u nu al eerder of safari bent geweest, of wanneer het hele fenomeen nog nieuw is voor u, Kruger staat garant voor een imponerende en onvergetelijke ervaring. De grootste kans om de 'Big 5' (luipaard, neushoorn, leeuw, olifant en buffel) te zien, heeft u tijdens een verblijf in één van de uitstekende lodges in de privé-reservaten.

 

Kaapstad

Afrika's meest bruisende stad tussen twee oceanen  Kaapstad heeft het simpelweg allemaal. Een moderne, kosmpolitische stad met fantastische restaurants, hotels van wereldklasse voor elk budget, spectaculaire stranden op een steenworp afstand en bijna het hele jaar door zon en een aangenaam klimaat. Daarnaast is Kaapstad spectaculair gelegen: de bruisende stad ligt in een kom met aan de ene kant de Atlantische Oceaan, en aan de andere kant Signal Hill, Lion's Head en de Tafelberg die hoog boven de stad uittorenen.

 

Kaapse wijnlanden

Als een God in Frankrijk in een spectaculaire omgeving wijn stellenbosch. Niet ver van Kaapstad liggen in het achterland de Kaapse wijnlanden. Een niet te missen bestemming voor een dagje uit wanneer u in de de stad verblijft, maar ook geschikt voor een verblijf van meerdere dagen. In de wijnstreek vindt u een aantal vriendelijke dorpjes omgeven door uitgestrekte wijnlanderijen met vele boerderijen. Dit alles in een prachtige setting van door bergen omgeven valleien, aangevuld met restaurants van topkwaliteit en hotels waar het heerlijk toeven is tussen de glooiende wijnranken.

 

Tuinroute

Avontuur, activiteit en strand langs Zuid-Afrika's zuidkust tuinroute garden route.Grofweg tussen Swellendam en Port Elizabeth bevindt zich een spectaculaire kustlijn beter bekend als de Tuinroute. Onderweg komt u langs een aantal van Zuid-Afrika's mooiste stranden en levendige kustplaatsjes. Het gebied wordt getypeerd door eindeloze verlaten stranden, geflankeerd door oeroude bossen vol met kleiner wild. Ook komen hier een aantal rivieren uit in zee die diepe kloven hebben gevormd in het landschap. De tuinroute geldt als waar paradijs voor natuurliefhebbers die actief de auto uitwillen.

 

Hermanus & Overberg

Walvissen langs de ruige kust walvissen zuid afrika hermanus. Niet ver van Kaapstad kunt u tussen een juli en november een bijzonder fenomeen aanschouwen. Deze maanden zijn het walvisseizoen wat betekent dat grote groepen van deze enorme zoogdieren vlak voor de kust van Hermanus te vinden zijn. U kunt dit wonder aanschouwen zonder veel moeite te moeten doen. Veel reizigers slaan dit gebied over terwijl het toch zeer de moeite waard is om in deze regio te verblijven. U ziet hier prachtige landschappen met golvende heuvels, een grillige bergruggen, aangevuld met een schitterende kustlijn met brede zandstranden.

 

Addo Elephant National Park

Olifanten en ander wild in de malariavrije Oostkaap addo park olifanten.Wanneer u uw reis beperkt tot het westelijk deel van het land is het tegenwoordig goed mogelijk ook hier een zo compleet mogelijke reis te beleven. Voorheen was u namelijk vrijwel altijd afhankelijk van het Kruger Park voor het maken van safari's. Met de uitbreding van Addo Elephant National Park en de opkomst van kwalitatief goede lodges in de omgeving is het niet meer noodzakelijk naar Kruger te reizen. Addo is een prachtig park waar u in relatief korte tijd veel wild kunt zien. Ideaal ook voo reizigers die malariavrij op reis willen naar Zuid Afrika.  

 

KwaZulu-Natal& Drakensberg

Ontdek verlaten stranden en ongerepte wildparken in subtropisch KwaZulu-Natal kwazulu natal. De provincie KwaZulu Natal mag eigenlijk niet gemist worden als reisbestemming voor uw Zuid Afrika reis. Het biedt een sprankelende combinatie van grillige bergen, een ruige kustlijn, onontdekte wildreservaten en cultuur. Zuid Afrika geldt als 'de wereld in één land', en KwaZulu Natal is hier een lichtend voorbeeld van. Of u nu strandliefhebber bent, of liever de uitdaging aangaat om Zuid Afrika's hoogste bergtoppen te bedwingen: KwaZulu Natal heeft het allemaal. Zonder al te veel te moeten reizen, en grote afstanden te hoeven afleggen, is het hier mogelijk een heel arsenaal aan activiteiten te ondernemen. 

 

MadikweGame Reserve

Oog in oog met de 'Big Five' in malariavrij Madikwe madikwe zuid afrika safari. Met een oppervlakte van 75.000 hectare is Madikwe een wildresrevaat van formaat. Het park heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen mede te danken aan de goede bereikbaarheid vanuit Johannesburg en het feit dat het gebied malariavrij is. Het is een eersteklas safari gebied met prachtige afwisselende landschappen en een enorme hoeveelheid wild. Vanaf het moment dat u bent aangekomen in uw lodge naar keuze, hoeft u zich verder nergens zorgen om te maken: een verblijf in een privé-lodge is altijd inclusief maaltijden en activiteiten. Zo bent u er zeker van het meeste te kunnen halen uit de dagen dat u op safari bent.

 

Johannesburg

Kosmopolische miljoenenstad johannesburg Zuid Afrika. Voor de meeste reizigers is Johannesburg slechts de plek van aankomst tijdens een Zuid Afrika reis. De meeste mensen overnachten hier dan ook gedurende slechts één nacht en zijn de volgende morgen vertrokken naar de volgende bestemming. Niet vergeten mag worden dat Johannesburg een bruisende stad is met alle voorzieningen en faciliteiten die niet onderdoen voor een moderne Europese stad. Er zijn gigantische winkelcentra, goede uitgaansgelegenheden, theaters, musea, prima restaurants en hotels van topkwaliteit. Verblijft u dan ook langer dan één nacht in Jo'burg tijdens bijvoorbeeld een zakenreis, of omdat u wat langer bij wilt komen van de lange vlucht vanuit Europa, dan hoeft u zich hier zeker niet te vervelen.   

 

Cederberg

Prachtig ongerept natuurgebied op een steenworp afstand van Kaapstad cederberg hoogtepunten Zuid Afrika. De ultieme bestemming voor degene die even echt wil ontsnappen aan alle drukte ligt niet ver van Kaapstad. Op zo'n 250 kilometer afstand ligt hier, verscholen in het ruige roodoranje landschap, een natuurreservaat waar wij elke keer weer een beetje stil van worden. De landschappen zijn groots en indrukwekkend, de uitzichten wijds, en bovenal is het een onaangetast gebied waar slechts weinig andere reizigers naartoe gaan. Het droge landschap verrast met immense open vlaktes, spectaculaire watervallen en diepe ravijnen die zich vooral goed laten zien wanneer u wandelingen maakt door het gebied.