Grootte : 593 vierkante kilometer
Hoogte : variërend van 1.115 tot 2.600 meter
Nationaal Park sinds : 1919
Aantal bezoekers in 2012 : 2.973.607

Het meest bezochte gedeelte van Zion National Park is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Als in het voorjaar de sneeuw in de bergen smelt, voert de Virgin River grote hoeveelheden puin en sediment af. Daardoor is het erosieproces dat Zion Canyon en de diverse zijdalen heeft gevormd, nog steeds volop gaande.BEREIKBAARHEID Zion ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Toegangen/ afstanden in het parkEr lopen vier routes door Zion National Park. De maximum snelheid in het park bedraagt 35 mijl per uur.

Zion-Mount Carmel Highway
Deze bijzonder mooie weg is een deel van de UT-9, en loopt over een afstand van 10 mijl door het zuidoostelijke gedeelte van het park. Onderweg passeer je twee hoog in de rotsen gelegen tunnels die een totale lengte hebben van 1,7 mijl. De weg is bereikbaar:

Vanuit het oosten
- neem de UT-89
- neem bij het plaatsje Mount Carmel Junction de afslag naar de UT-9
- je rijdt het park binnen via de oostelijke ingang (East Entrance)

Vanuit het westen
- neem de I-15 (van Las Vegas naar Salt Lake City)
- kies voor Exit 16 (vanuit het zuiden) of Exit 27 (vanuit het noorden)
- volg de UT-9 tot voorbij het plaatsje Springdale
- je rijdt het park binnen via de zuidelijke ingang (South Entrance

Zion Canyon Scenic Drive
Deze weg van 6,6 mijl lang (enkel) ligt ook in het zuidoosten, en volgt een vertakking van de Virgin River. De weg kronkelt zich in noordelijke richting door het ravijn. Dit is de drukst bezochte route van Zion, de weg is daarom tijdens het hoogseizoen alleen toegankelijk voor de gratis shuttlebussen.
- De Zion Canyon Scenic Drive is een zijweg van de Zion-Mount Carmel Highway (de UT-9), en begint iets minder dan 1 mijl voorbij het Visitor Center dat bij de zuidelijke toegang ligt.

Kolob Canyons Road
Deze 5,5 mijl lange weg (enkel) ligt in het noordwestelijke gedeelte van Zion. Het is hier veel minder druk dan in Zion Canyon. De weg is alleen bereikbaar vanuit het westen:
- neem de I-15 (van Las Vegas naar Salt Lake City)
- neem Exit 40, je bent dan vrijwel meteen bij de toegang tot het park

Kolob Terrace Road
Deze weg heeft een lengte van 20 mijl (enkel), en loopt gedeeltelijk buiten het park om, en gedeeltelijk door het midden van het park. Er maken niet veel toeristen gebruik van deze weg, die gesloten is van november tot mei.
- neem de I-15 (van Las Vegas naar Salt Lake City)
- neem Exit 16 (vanuit het zuiden) of Exit 27 (vanuit het noorden)
- neem direct voorbij het gehucht Virgin de noordelijke afslag naar de Kolob Terrace Road

Afstanden tussen de diverse toegangen
De afstand tussen de zuidelijke ingang (bij Springdale) naar het plaatsje Virgin (begin van de Kolob Terrace Road) bedraagt 22 mijl.
De afstand tussen de zuidelijke ingang en de ingang van Kolob Canyons bedraagt 39 mijl. (45 minuten)
De afstand tussen het plaatsje Virgin en de ingang Kolob Canyons is 17 mijl.
 

Deze weg, een deel van de UT-9, verbindt de lager gelegen Zion Canyon met de hoge plateaus in het oosten. De weg heeft zeer terecht de benaming 'Scenic Byway' gekregen.
Als je het park via de zuidelijke ingang binnenkomt, dan kom je na ruim 1 mijl het Visitor Center tegen. Iets minder dan 1 mijl verder kom je bij de afslag naar de Zion Canyon Scenic Drive. De Zion Mount Carmel Highway loopt daar verder naar het oosten, richting Pine Creek Canyon. De weg stijgt daar sterk via een aantal scherpe haarspeldbochten, je hebt hier een prachtig uitzicht over Zion Canyon. Na ruim 3 mijl kom je bij de eerste van twee in 1930 aangelegde tunnels. Omdat de tunnel erg smal is, moeten bestuurders van voertuigen van meer dan 2.40 meter breed en/of meer dan 3.40 meter hoog, zich vooraf melden bij de ingang van het park. De rangers zorgen dan dat het tegemoetkomende verkeer wordt tegengehouden, zodat je de volle breedte van de tunnel kan gebruiken. Dit kost $ 15,- en je kan er binnen een periode van één week twee keer gebruik van maken.
Het gebruik van de tunnel is verboden voor fietsers, voetgangers, voertuigen die hoger zijn dan 3.98 meter, langer dan 12 meter, of zwaarder dan 22.500 kg.
Houd er rekening mee dat bij de tunnels vaak enig oponthoud voorkomt.
Direct na de eerste tunnel ligt een parkeerterrein, waar je het beginpunt kunt vinden van de Canyon Overlook Trail. Ruim 1 mijl verder kom je door een tweede, kortere tunnel.
Voorbij deze tunnel kom je in een heel ander landschap, met dennenbomen en mooie rotspartijen. Na ongeveer 6 mijl zie je de meest opvallende van die rotsen, de Checkerboard Mesa.

 • Canyon Overlook Trail
  Lengte: 1,6 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 50 meter
  Duur: 1 uur (heen en terug)
  Deze trail gaat naar het meest eenvoudig bereikbare hoog gelegen uitkijkpunt van het park. Via rotsachtige paden, die gedeeltelijk zijn afgezet met hekken, klim je naast een rotswand omhoog tot onder een groot overhangend gedeelte van die rots. Beneden je zie je een smal zijravijn, de Pine Creek Narrows. Het tweede gedeelte van de trail gaat over meer open rotsachtig terrein. Je bereikt dan de bovenste rand van een vertikale rots, dit uitkijkpunt ligt ruim 200 meter boven de bodem van de vallei, waar je de rode Zion Mount Carmel Highway goed kan zien.

  Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Canyon Overlook Trail.

 

ZION CANYON SCENIC DRIVE

Shuttlebus systeem
De meeste toeristen bezoeken Zion National Park vooral voor deze Scenic Drive. Vanwege de toenemende drukte is het sinds enkele jaren niet langer toegestaan om deze route met de eigen auto te rijden, je moet nu gebruik maken van de gratis shuttlebussen. Gasten van de aan de Scenic Drive gelegen Zion Lodge mogen wel de eigen auto gebruiken.
Je kan je auto parkeren bij het Visitor Center (kort voorbij de zuidelijke ingang), of in het plaatsje Springdale. De capaciteit van de parkeerplaats van het Visitor Center is op drukke dagen niet voldoende, meestal zijn alle plaatsen ongeveer halverwege de ochtend bezet. Als je in Springdale overnacht, kan je dan ook het beste de auto bij het hotel laten staan.
De bus stopt op zes plaatsen in Springdale (aangegeven met het bordje "Shuttle Parking") en op acht plaatsen in het park. Je mag zo vaak in- en uitstappen als je wilt. De eerste bus vertrekt vanuit Springdale rond 5.30 uur, en vanaf het Visitor Center vanaf 5.45 uur. De laatste bus vertrekt vanaf het eindpunt (The Temple of Sinawava) omstreeks 22.30 uur. Een rit van het Visitor Center naar de Temple of Sinawava, en weer terug naar het Visitor Center (zonder uit te stappen) duurt ongeveer 90 minuten.

Klik hier voor informatie over het shuttlebus systeem.

Opstapplaats shuttlebus
Dicht bij het Visitor Center ligt een camping, South Campground. Bij de brug van deze camping ligt het begin van twee trails:

 • Watchman Trail
  Lengte: 3,3 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 112 meter
  Duur: 2 uur (heen en terug)
  In verband met de hitte wordt het aangeraden om deze trail in de ochtend of in de avond te lopen. Het pad eindigt aan de rand van de 1995 meter hoge Watchman Peak, vanwaar je een goed uitzicht hebt op Zion Canyon, Oak Creek Canyon en het stadje Springdale.
 • Pa'rus Trail
  Lengte: 5,6 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 15 meter
  Duur: 1,5 uur (heen en terug)
  Een verhard pad volgt de Virgin River van de South Campground tot aan de tweede busstop, bij Canyon Junction. Op deze trail zijn huisdieren en fietsers toegestaan.

Eerste busstop: Zion Museum

Tweede busstop: Canyon Junction
Dit is de splitsing van de UT-9 en de Zion Canyon Scenic Drive, en het eindpunt (of beginpunt) van de eerder genoemde Pa'rus Trail.

 

Derde busstop: Court of the Patriarchs Viewpoint
Bij de stopplaats begint een pad van zo'n 100 meter lengte. Aan het eind van dat pad heb je een mooi uitzicht op The Three Patriarchs, dat zijn drie bergtoppen die zijn vernoemd naar de drie bijbelse stamvaders Abraham (2.101 meter), Isaac (2.081 meter) en Jacob (2.083 meter).

 

 • Sand Bench Trail
  Lengte: 5,8 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 152 meter
  Duur: 3 uur (heen en terug)
  Tijdens deze gemiddeld zware trail heb je een goed uitzicht The Three Patriarchs en op drie andere hoge bergtoppen, Mount Moroni (1.734 meter), The Sentinel (2.181 meter) en The Beehives (2.104 meter). Het laatste gedeelte van deze trail bestaat uit een loop. Er maken ook ruiters gebruik van deze trail.

Vierde busstop: Zion Lodge

 • Lower, Middle en Upper Emerald Pools Trail
  Ter hoogte van de Zion Lodge kan je via een brug de Virgin River oversteken. Direct voorbij de brug splitst het pad zich, rechtsaf ga je naar de Lower Emerald Pools, en linksaf naar de Middle Emerald Pools.

  Lengte Lower Emerald Pool Trail: 1,9 kilometer  (heen en terug)
  Hoogteverschil Lower Emerald Pool Trail:  21 meter
  De wandeling naar de Lower Emerald Pool is heel eenvoudig. Het pad is verhard, en loopt door een schaduwrijke omgeving met veel planten en bomen. Na iets minder dan 1 kilometer bereik je een kleine waterval; het water valt hier van de bovenzijde van een overhangende rots naar beneden. Het komt terecht in de kleine waterplas Lower Emerald Pool, iets beneden het pad. Je kan achter de waterval doorlopen; het pad is hier door het stuifwater een beetje glad. Als je alleen de Lower Emerald Pool wil zien, ga je vanaf hier via hetzelfde pad terug.
 • Lengte Middle Emerald Pool Trail: 2,7 of 3,2 kilometer  (heen en terug)
  Hoogteverschil Middle Emerald Pool Trail:  46 meter
  De Middle Emerald Pool ligt 25 meter hoger dan de Lower Emerald Pool. Er lopen twee verschillende paden naar deze kleine waterplas. Je kan eerst naar de Lower Emerald Pool gaan, en – nadat je onder de waterval bent doorgelopen – via een 400 meter lang rotsachtig pad naar boven klimmen. Op verschillende plaatsen zijn treden in de rotsen uitgehouwen. De omgeving is hier veel minder groen dan rondom de Lower Emerald Pool Trail.
  Je kan de Lower Emerald Pool ook overslaan. Neem dan bij het begin van de wandeling – direct voorbij de Virgin River – de linkerafslag. Deze Middle Emerald Pool Trail is 1,6 kilometer lang, en veel steiler dan de Lower Emerald Pool Trail. Je klimt hier 46 meter omhoog over een voornamelijk zanderige ondergrond. Als je dichterbij de waterpoel komt, wordt het pad wat rotsachtiger. Vanaf de Middle Emerald Pool heb je een erg mooi uitzicht over de zuidelijke helft van Zion Canyon.
 • Lengte Upper Emerald Pool Trail: 1,6 kilometer  (heen en terug)
  Hoogteverschil Upper Emerald Pool Trail: 61 meter
  De trail begint bij de Middle Emerald Pool; voor de totale lengte en het totale hoogteverschil moet je dus de gegevens van de Middle Emerald Pool Trail hierbij optellen.
  Upper Emerald Pool is de grootste van de drie waterplassen. Het bergmeertje ligt ineengeklemd tussen een rotswand en een klein zandstrand met veel rotsblokken en planten daar omheen. Tijdens de winter- en lentemaanden is er een kleine sluierachtige waterval te zien; het water valt van de bovenzijde van de rotswand naar beneden en komt terecht in de Upper Emerald Pool. De Upper Emerald Pool Trail is een 800 meter lang pad, dat helemaal is bezaaid met rotsblokken. Via die rotsblokken klim je 61 meter naar boven. Je kan alleen via hetzelfde pad terug.
 • Angels Landing Trail
  Lengte:  7,7 kilometer  (heen en terug)
  Hoogteverschil:  454 meter
  Duur:  4 uur
  De Angel’s Landing Trail is een van de meest populaire wandelingen in Zion National Park. Maar tegelijkertijd is het ook een vrij zware trail, het laatste gedeelte is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
  Via een brug steek je de Virgin River over. Vervolgens ga je rechtsaf over een verhard pad, dat in het begin vrij vlak is. Het einddoel van de wandeling is vanaf hier al zichtbaar, namelijk de uiterste punt van de hoge klif die schuin rechts voor je ligt. Al snel bereik je het eerste zware gedeelte van de trail: een serie switchbacks (bochten) waarmee een flink hoogteverschil overwonnen moet worden. Daarna loop je over een afstand van enkele honderden meters door de diepe, smalle en vooral ook heel koude Refrigator Canyon. Dit gedeelte van de wandeling is vrij vlak. Je bereikt nu een tweede serie switchbacks, die Walter’s Wiggles worden genoemd. Er zijn 21 bochten; de afstanden tussen de bochten zijn heel kort, maar het pad is hier wel bijzonder steil. Je komt nu uit bij Scout’s Overlook, een open plek vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het dal, dat inmiddels ver beneden je ligt. De ondergrond bij Scout’s Overlook bestaat uit slickrock (gladde rotsplaten), het verharde pad eindigt hier. Voor je zie je het begin van het laatste deel van de wandeling, een rots waar je met behulp van enkele kettingen omhoog kunt klimmen. Rechts van je ligt een diepe afgrond; mensen met hoogtevrees en mensen die niet goed kunnen klimmen haken hier dan ook af. Na de eerste klim langs de kettingen ga je weer een stuk naar beneden. Om vervolgens uit te komen bij een smalle bergkam die uit slickrock bestaat, met links en rechts van je diepe afgronden. Het laatste stuk ga je – opnieuw met behulp van kettingen – nog eens flink omhoog; tijdens de laatste 800 meter van de trail stijg je nog tot 150 meter boven het niveau van Scout’s Overlook. Voor zover je er aan toekomt om hier om je heen te kijken: het uitzicht rondom is geweldig. De trail eindigt op de platte langgerekte top; veel mensen die tot hier zijn gekomen hebben hun namen in de rotsen gekerfd. Het uitzicht vanaf Angel’s Landing behoort tot de mooiste binnen het Nationale Parkenstelsel.

   

 • Kayenta Trail
  Lengte: 3,2 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 45 meter
  Duur: 2 uur
  Deze trail gaat via een onverhard pad naar de hierboven beschreven Emerald Pools.
 • Grotto Trail
  Dit is een wandelpad van ongeveer 800 meter (enkel) naar de Zion Lodge. Onderweg zie je de Red Arch Mountain (1.807 meter). Deze trail kan worden gecombineerd met de Kayenta Trail en de Lower Emerald Pool trail, je krijgt dan een loop trail van 4,8 kilometer.
 • West Rim Trail
  Lengte: 22,5 kilometer (enkel)
  Hoogteverschil: 1.095 meter
  Duur: 12 uur
  Deze lange trail is alleen geschikt voor ervaren hikers. Je loopt via het Horse Pasture Plateau naar Lava Point (2.405 meter), dat ligt in het middelste gedeelte van Zion National Park (in de buurt van de Kolob Terrace Road).

Zesde busstop : Weeping Rock
Tijdens de ruim 1 mijl lange rit van de vijfde naar de zesde halte passeer je de Great White Throne (2.056 meter), Angels Landing (1.765 meter) en The Organ (1.554 meter).

 • Weeping Rock Trail
  Lengte: 800 meter (heen en terug)
  Hoogteverschil: 30 meter
  Duur: 30 minuten
  Uit een overhangende rotspartij sijpelt water naar beneden, en aan de onderkant van de rots groeien mos en allerlei mooie planten. Weeping Rock is vooral erg mooi in het voorjaar.
 • East Rim Trail
  Lengte: 18,7 kilometer (enkel)
  Hoogteverschil: 732 meter
  Duur: 7 uur
  Deze lange tocht gaat naar de oostelijke ingang van het park.
 • Hidden Canyon Trail
  Lengte officiële trail: 3,5 kilometer (heen en terug)
  Lengte inclusief de canyon zelf: 5,4 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 305 meter
  Duur: 3 uur
  Vanwege het hoogteverschil is dit een behoorlijk zware trail. Eerst klim je omhoog via steile switchbacks en via een in de rotswand uitgehakte trap. Daarna wordt het pad veel minder steil, maar wel erg smal. Omdat je hier direct langs een diepe afgrond loopt, is deze trail niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Op de smalste gedeeltes zijn kettingen bevestigd, waaraan je je vast kan houden. De officiële trail eindigt op de plek waar Hidden Canyon begint. Als je verder wilt lopen – de canyon in – dan kom je op enkele plekken obstakels tegen in de vorm van grote rotsblokken. Met een klein beetje moeite kan je hier wel overheen klimmen. Hidden Canyon is heel smal, en de zandstenen wanden zijn erg hoog. Het is tijdens dit deel van de wandeling dan ook aanmerkelijk koeler dan tijdens de klim omhoog. In Hidden Canyon staat, direct langs de rotswand, een mooie kleine natuurlijke boog. Kort nadat je die voorbij bent gelopen kom je een nog hogere versperring van rotsblokken tegen, dit punt is voor de meeste mensen het einde van de trail. Je loopt via dezelfde weg terug naar de trailhead. Terwijl je via de switchbacks omlaag loopt heb je een bijzonder mooi zicht over Zion Canyon.

 

In dit gedeelte van het park liggen nog diverse andere lange trails, zoals de East Mesa Trail, Observation Point Trail en de Cable Mountain Trail. Informatie is verkrijgbaar bij het Visitor Center.

Zevende busstop: Big Bend
Dit is een uitkijkpunt vanwaar geen trails beginnen. Je hebt hier zicht op de Virgin River, op Angels Landing en op de Great White Throne.

Achtste busstop: Temple of Sinawava
De bus stopt hier bij de 1.347 meter hoge Temple of Sinawava, en gaat vervolgens via dezelfde weg weer terug naar het Visitor Center. Vanaf de parkeerplaats begint de trail:

 • Riverside Walk
  Lengte : 3,3 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil : 17 meter
  Duur : 1,5 uur
  De wanden van het ravijn komen steeds dichter bij elkaar. Je volgt de Virgin River via een verhard pad stroomopwaarts, tot je uitkomt bij de bekende Zion Narrows. Hier is slechts enkele meters ruimte tussen de ruim 600 meter hoge bergwanden. Er is hier een klein strandje naast het water, veel mensen gebruiken deze plek als rustpunt, of om even pootje te baden of te zwemmen.
 • The Narrows
  Aansluitend aan de hierboven genoemde Riverside Walk, kan je door het smalle ravijn The Narrows verder lopen. De lengte van de wandeling kan niet vooraf worden aangegeven, je loopt gewoon zo ver je wilt de kloof in, en je gaat daarna via dezelfde weg weer terug. Deze prachtige hike is heel erg populair, vooral tijdens het begin is het dan ook bijzonder druk. Maar hoe verder je loopt, hoe stiller het wordt. Je mag enkele mijlen diep de kloof ingaan zonder permit, als je nog verder wilt gaan moet je vooraf wel een permit regelen. De hoogte van het water varieert, op veel plekken komt het water maximaal tot aan je knieën, het kan ook voorkomen dat je tot aan je middel door het water moet lopen. De ondergrond bestaat uit glibberige stenen waarover je makkelijk uit kunt glijden. Als je maar een klein stukje the Narrows ingaat, kan je eventueel eenvoudige waterschoenen, sandalen of oude sportschoenen gebruiken. Als je verder wilt lopen, dan is het aan te raden om speciale waterdichte schoenen met enkelondersteuning te huren, je kan dit in Springdale doen. Je kan daar ook wandelstokken huren, voor extra steun. De beste tijd voor deze hike is de zomer; het water staat dan minder hoog en is ook minder koud. Vooral tijdens de lente wordt de trail regelmatig afgesloten omdat het water dan te hoog staat.

   <--   The Narrows   -->KOLOB CANYONS ROAD

Kolob Canyons Road is een mooie, bochtige weg van 5,5 mijl lengte door het noordwestelijke gedeelte van Zion National Park. Aan het begin van de weg staat het Kolob Canyons Visitor Center, waar je een aparte brochure over dit gebied kan krijgen. Voorbij het Visitor Center gaat de weg, langzaam stijgend, in noordelijke richting langs de Hurricane Cliffs. Je komt bij het riviertje Taylor Creek, dat drie aftakkingen kent. De weg volgt enige tijd de zuidelijke vertakking (South Fork), en buigt dan af naar het zuiden. Bij Lee Pass begint de Kolob Arch Trail. De weg eindigt bij het Kolob Canyons Viewpoint.

 • Taylor Creek Trail - Middle Fork
  Lengte: 8,6 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 137 meter
  Duur: 4 uur (heen en terug)
  Deze gemiddeld zware trail gaat naar Double Arch Alcove, dat zijn twee natuurlijke bogen in de rotsen. Tijdens deze trektocht moet je enkele malen het riviertje Taylor Creek oversteken, houd er dus rekening mee dat je schoenen nat kunnen worden.
  Begin- en eindpunt: aan Kolob Canyons Road, 2,5 mijl voorbij het Visitor Center

 • Taylor Creek Trail - North Fork
  Dit is geen officiële trail. Vanaf de Middle Fork Trail kan je de noordelijke tak van Taylor Creek zo'n 4 kilometer volgen via een niet onderhouden pad.
   
 • Taylor Creek Trail - South Fork
  Ook dit is geen officiële trail, maar wel de moeite waard. De zuidelijke tak van Taylor Creek kan gedurende ongeveer 1,5 kilometer worden gevolgd.
   
 • Kolob Arch Trail
  Lengte: 23 kilometer (heen en terug)
  Hoogteverschil: 213 meter
  Duur: 9 uur (heen en terug)
  Dit is een zware tocht langs de riviertjes Timber Creek en La Verkin Creek, en die eindigt bij Kolob Arch, een natuurlijke stenen boog met een overspanning van 94 meter. Dit is een van de grootste bogen ter wereld.
  Begin- en eindpunt: aan Kolob Canyons Road, net voorbij Lee Pass
   
 • Kolob Canyons Viewpoint
  Aan het einde van Kolob Canyons Road heb je een mooi uitzicht op de Finger Canyons.

  KOLOB TERRACE ROAD Deze weg begint bij het plaatsje Virgin aan de UT-9, en staat slecht aangegeven. Na zo'n tien minuten rijden gaat de weg vrij steil omhoog. Ongeveer 8 mijl ten noorden van Virgin begint de populaire Left Fork of North Creek trail.
Om deze lange trail te mogen lopen heb je een permit nodig, er worden maximaal 50 mensen per dag toegelaten. Bij Kolob Terrace Road is geen Visitor Center, je moet hiervoor dus eerst naar een van de andere gedeeltes van het park.

 

Voorbij Left Fork verlaat de weg het park, en rijd je door een gebied met veel koeien en paarden. Daarna draait de weg naar het oosten, en ga je - sterk stijgend - opnieuw Zion in. Op dit punt begint de 11 kilometer lange Hop Valley Trail (enkele afstand), die uitkomt bij Kolob Arch in het Kolob Canyons gedeelte van Zion. (Kolob Arch ligt ongeveer 300 meter lager dan het beginpunt aan de Kolob Terrace Road). Blijf je de weg volgen, dan kom je bij het beginpunt van de 10 kilometer lange Wildcat Canyon Trail (enkele afstand). Deze trail leidt naar het hoog gelegen Lava Point, vanwaar je een uitzicht van 360º op de omgeving hebt. Lava Point is, verder in het noorden, ook via een dirtroad bereikbaar.

 

Je kan het park aan de noordzijde verlaten, en via een dirtroad doorrijden tot aan Cedar City.
Kolob Terrace Road is gesloten van november tot mei.

 

WEERSOMSTANDIGHEDEN

De weersomstandigheden in Zion National Park variëren heel sterk. Niet alleen zijn er grote verschillen tussen de hoog en de laag gelegen delen van het park, ook binnen een kort tijdsbestek kan het weer snel veranderen. Vooral het weer in de lente is erg onvoorspelbaar, soms is het stormachtig en valt er veel regen, maar er komen ook veel zonnige dagen voor waarbij de temperatuur kan oplopen tot ongeveer 30° Celcius. Tijdens de zomer is het meestal erg heet (35 tot 40° Celcius), van half juli tot half september is de kans op thunderstorms in de namiddag vrij groot. Tijdens de herfst is het vaak zonnig, en zijn de temperaturen overdag heel aangenaam (omstreeks 20° Celcius); ’s nachts koelt het sterk af. In de winter sneeuwt het in de laag gelegen gebieden meestal vrij licht, in de hoger gelegen gebieden valt vaak meer sneeuw. De meeste wegen worden sneeuwvrij gehouden. Het kan licht vriezen, maar vaak ligt de temperatuur ook nog ruim boven het vriespunt.

 

ACCOMMODATIE

Campings

Er zijn drie campings in het park. South Campground en Watchman Campground liggen vlakbij de zuidelijke ingang. Op Watchman Campground zijn plaatsen met electriciteit beschikbaar. Je kan alleen reserveren (maximaal vijf maanden van te voren) voor Watchman Campground.
Lava Point Primitive Campground ligt aan de Kolob Terrace Road. Deze gratis camping is open van mei tot oktober en heeft alleen - de naam zegt het al - heel primitieve voorzieningen. Er is geen water verkrijgbaar.

Hotels
Er ligt één hotel in het park, de Zion Lodge. Dit hotel ligt ongeveer in het midden van de Zion Canyon Scenic Drive, en het is aan gasten toegestaan om op deze weg van de eigen auto gebruik te maken. Zeer tijdig reserveren is noodzakelijk!

 

VOORZIENINGEN

Zion Canyon Visitor Center

Dit Visitor Center ligt bij de zuidelijke ingang. De openingstijden zijn van 08.00 uur tot 17.00 uur (in de winter) en tot 19.00 uur (in de zomer).

Kolob Canyons Visitor Center
Dit Visitor Center ligt bij de ingang aan de Kolob Canyons Road. De openingstijden zijn van 08.00 uur tot 16.30 uur (in de winter) en tot 19.00 uur (in de zomer).

In de beide Visitor Centers zijn brochures over het park te verkrijgen. Ook is er een interessante expositie over de ontstaansgeschiedenis te zien. Er zijn rangers aanwezig die vragen kunnen beantwoorden, en bij wie je terecht kan voor een backcountry permit en voor informatie over georganiseerde activiteiten, zoals door rangers begeleide wandeltochten. In de souvenirwinkel zijn kaarten, boeken, posters etc. te koop.

 

Zion Nature Center
Dit Nature Center ligt voorbij het Zion Canyon Visitor Center, vlakbij de ingang van South Campground. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich hier opgeven voor het Junior Ranger Program.

Zion Museum
In dit in het jaar 2002 geopende museum vind je archeologische objecten die op systematische wijze in het park zijn verzameld. Ook is er veel informatie te vinden over de oude kolonisten: je kan hier hun dagboeken en brieven bekijken, hun kleding, huisraad en de gereedschappen die zij op hun boerderijen gebruikten. Verder is er een expositie waar je een compleet herbarium van de plantenwereld van Zion kunt bezichtigen.

Winkels
Er zijn geen winkels in Zion National Park aanwezig.
Er zijn wel souvenirwinkels bij het Visitor Center en bij Zion Lodge