Thailand


Thailand behoort al jarenlang tot onze topbestemmingen in Azië. Het Koninkrijk Thailand weet met de vriendelijke mensen, de fabelachtige stranden en de heerlijke Thaise keuken al gedurende langere tijd veel westerse toeristen naar zich te lokken. Zelfs in tijden van politieke instabiliteit of na natuurrampen zoals de tsunami op 26 december 2004 weten de toeristen het land dat vroeger bekend stond als Siam te vinden. Economisch is het land niet geheel afhankelijk van het toerisme. Export is de nummer één bron van inkomsten voor Thailand. Veel toeristen die Thailand bezoeken combineren een bezoek aan Bangkok met één of meerdere strandbestemmingen zoals Phuket, Koh Samui of Ko Phi Phi, eventueel aangevuld met een complete rondreis door Thailand.


Bangkok de hoofdstad van Thailand is een fantastische metropool! Weinig  steden in de wereld hebben meer bezienswaardigheden dan Bangkok. Vooral voor de liefhebbers van tempels en paleizen is er ontzettend veel te zien. Als wij in Thailand zijn dan zitten we altijd in de backpackers buurt de Koa san road.


Phuket

De meest mooie en zeldzame watervallen vind je in het oosten van Phuket. Dit zijn de Bang Pae, Kathu waterval en Ton Sai. Bang Pae is de grootste waterval van Phuket en deze vind je, net als de Ton Sai waterval, in het Khao Phra Thaeo National Park. De stranden van Phuket zijn divers, maar allen even prachtig. Phatong Beach is het meest bekende strand van Phuket. Er zijn veel activiteiten en ‘s avonds is het uitgaansleven daar 

erg in trek. savonds is het uitgaansleven daar erg in trek. Karon Beach is wat rustiger en ligt aan een plaats waar veel kunstenaars wonen. Surfers en familie kunnen prima terecht bij Kata Beach. Het strand is omringd met palmbomen en de accommodaties liggen wat dichter bij het strand. Het heeft een wat rustigere omgeving. Phi Phi Island is zeer gewild als strandlocatie. Je moet er wel met een ferry naar toe, maar dan ben je wel op een droomlocatie.


Koh Phanang                             
Koh Phangan is één van de populairste bestemmingen onder backpackers in Thailand. Deze populariteit komt voornamelijk door de bekende Full Moon feesten die hier plaats vonden. Koh Phangan bestaat uit zes eilanden en is binnen een uur te bereiken vanaf Koh Samui.


Phi Phi Eilanden
Koh Phi Phi Don is erg in trek als vakantiebestemming en vormen ook een nationaal park. De belangrijkste toeristische attracties zijn de imposante kalkstenen rotsten die uit de zee steken en de prachtige tropische stranden met een heldere turquoise zee. Een prima bestemming om te gaan snorkelen of duiken en te genieten van de prachtige witte stranden.


Chiang mai

Het noordwesten van Thailand biedt de toerist een overweldigend landschap. Hoog oprijzende bergen en bosrijke dalen doorsneden door de rivieren de Ping en de Taeng. Er is hier een overvloed aan wilde dieren, nationale parken, traditionele dorpen en fascinerende bergstammen. In dit landschap vindt je Chiangmai, de op een na grootste stad van Thailand. Chiangmai betekent letterlijk 'Nieuwe Stad'. De stad is eeuwenoud en biedt vele bezienswaardigheden, winkelgelegenheden en prima trekkersmogelijkheden. De belangrijkste tempels liggen in het ommuurde stad. Chiangmai is vanuit Bangkok makkelijk te bereiken via de nachttrein of een binnenlandse vlucht.


Koh Samui
Na Phuket en Koh Chang is Koh Samui het derde grootste eiland van Thailand. Het eiland is ongeveer 247 vierkante kilometer groot. Totdat in de jaren '70 de eerste rugzaktoeristen kwamen stond het eiland bekend als de grootste kokosplantage ter wereld. Inmiddels is echter het toerisme de belangrijkste inkomstenbron. De prachtige zandstranden, waarvan met name Chaweng Beach erg mooi is, zijn wereldberoemd. Koh Samui is te bereiken per binnenlandse vlucht of per nachttrein vanuit Bangkok.