Koh Samui


Koh Samui

Na Phuket en Koh Chang is Koh Samui het derde grootste eiland van Thailand. Het eiland is ongeveer 247 vierkante kilometer groot. Totdat in de jaren '70 de eerste rugzaktoeristen kwamen stond het eiland bekend als de grootste kokosplantage ter wereld. Inmiddels is echter het toerisme de belangrijkste inkomstenbron. De prachtige zandstranden, waarvan met name Chaweng Beach erg mooi is, zijn wereldberoemd. Koh Samui is te bereiken per binnenlandse vlucht of per nachttrein vanuit Bangkok. Na de treinreis stapt u in Surat Thani over op de veerboot naar Koh Samui.

Nathon is de hoofdstad van Koh Samui. Vanuit hier gaat de veerboot naar het vasteland, naar Surat Thani. Ook de belangrijkste weg, die rond het eiland gaat, loopt langs deze stad.

Bophut

Bophut ligt aan de noordkust van Koh Samui. Er is een rustig strand, vele winkeltjes, bars, een bank en veel watersportfaciliteiten. Bophut is een ideale bestemming voor gezinnen en rugzaktoeristen. Vanaf Bophut vaart er dagelijks een veerboot naar Hat Ring, een strand op Koh Pah Ngan

 

Chaweng Beach

Chaweng Beach is het mooiste en drukste strand van Koh Samui. Het ligt aan de oostkust en is 5 kilometer lang. Aan de noordkant van Chaweng Beach ligt een 1 meter diepe lagune, ideaal voor kinderen en beginnende windsurfers. Om de zuidkant van het strand ligt een ring van palmbomen, wat u een echt tropisch gevoel geeft. Hier wisselen rotsen en stille inhammetjes elkaar af. Dit is zonder meer het mooiste gedeelte van Koh Samui.

 

Lamai Beach

Lamai is het tweede strand van Koh Samui en is vooral populair bij Europeanen. Er zijn veel bars, nachtclubs en Europese restaurants.

 

Binnenland

Het binnenland van Koh Samui is een mengeling van dicht tropisch regenwoud en uitgestrekte kokosplantages. Er lopen wegen doorheen die alleen per motor of jeep te begaan zijn. Naar de twee prachtige watervallen, de Namuang en de Hin Hat lopen wel goede wegen.

 

Nationaal Zeepark Angthong

Bij Koh Samui ligt het Nationaal Zeepark Angthong. Dit park bestaat uit 40 vrijwel onbewoonde eilanden van een ongekende schoonheid. Een echte excursie-aanrader!

 

Big Boeddha Tempel

Een van de belangrijkste en leukste attracties van Koh Samui is de Big Boeddha

Tempel ofwel de Wat Phra Yai.

De Wat Phra Yai is een tempelcomplex aan de noordkust van Koh Samui. Dit tempelcomplex bestaat uit een 12m hoog boeddhabeeld dat bovenop een klein eilandje zit. Rond de zittende boeddha bevinden zich ook kleinere boeddhabeelden. Het boeddhabeeld is via een verhoogde weg te bereiken en eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Het hele tempelcompex heeft een moderne uitstraling en er bevinden zich diverse eetstalletjes en winkeltjes.

 

Koraalboeddha

Koraalboeddha is een klein beeld dat meer wordt bezocht door boeddhistische gelovigen dan door toeristen. De plaats waar het beeld staat is een heilige plaats voor de monniken in de omgeving. De Koraalboeddha bevindt zich in de buurt van Hua Thanon. Het beeld verkeert zich nu in slechte staat, maar was vroeger een van de belangrijkste attracties op het eiland.

Dit kleine beeld is niet erg bekend bij toeristen omdat het slechts op een bordje langs de weg is aangegeven, maar daarom wel een van de meest originele boeddha's van Koh Samui.

 

De gemummifeerde monnik.

In de tempel van de gemummifeerde monnik, ook de Wat Khun Aram genoemd, is het lichaam van een van de belangrijkste monnik's uit de geschiedenis van Koh Samui te vinden. De naam van de monnik was Loung Pordaeng en hij stierf 20 jaar geleden in zittende meditatiepositie. Tot op de dag van vandaag zit nog steeds in deze positie. De Wat Khun Aram bevind zich tussen de Na Muang watervallen en Hua Thanon.

 

Na Muang Waterval

De Na Muang waterval ligt vlakbij Hua Thanon en Ban Saket en is een leuke afwisseling voor een dagje strand. De waterval is 18m hoog en is per auto bereikbaar. In de natuurlijke poel aan de voet van de waterval kunt u heerlijk zwemmen. De Na Muang waterval dankt haar naam aan de paarsachtige rotsformaties. De Na Muang 2 waterval is 79m hoog, en volgens de lokale bevolking de mooiste en de hoogste waterval van Koh Samui. Deze waterval kun je bereiken na een voettocht van een halfuur of per olifant.

 

Vlindertuin

De vlindertuin ligt aan het Laem Set strand in het zuidoosten van het eiland. Hier kunt u vele vlinders bewonderen in alle soorten en kleuren.

 

Krokodillenshows

Krokodillenshows vinden plaats op de crocodil farm. De Crocodil farm heeft een oppervlakte van 7000 m2 en is gelegen achter het vliegveld van Koh Samui. U kunt er vele soorten krokodillen vinden, maar ook slangen, apen en andere diersoorten. Er vinden dagelijks diverse shows plaats.