Ko Phi Phi


Phi Phi Eilanden

Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Lee zijn erg in trek als vakantiebestemming en vormen ook een nationaal park. De belangrijkste toeristische attracties zijn de imposante kalkstenen rotsten die uit de zee steken en de prachtige tropische stranden met een heldere turquoise zee. Een prima bestemming om te gaan snorkelen of duiken en te genieten van de prachtige witte stranden.

Zo’n 20 jaar geleden waren de Phi Phi eilanden nog een oase van rust. Sinds de jaren ’90 is het toerisme enorm toegenomen. Overdag komen duizenden toeristen op dagtrip vanuit Phuket of Krabi. In 2000 werd Koh Phi Phi Lee (Maya Bay) beroemd door de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Dit heeft voor een enorme stroom aan toeristen gezorgd.

Lezers van de toonaangevende reiswebsite Trip Advisor hebben Koh Phi Phi Don al eens uitgekozen bij de twintig beste plekken ter wereld om te bezoeken. Het tot de verbeelding sprekende bounty-eiland wordt geroemd om zijn natuurschoon en uitstekende duiklocaties.i Phi Ley is een onbewoond en ongerept eiland. Hier vindt u eeuwenoude grotschilderingen.

Phi Phi is te bereiken met de boot vanaf Phuket, Krabi en Ko Lanta.