Wat te doen in thailand


Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. De wereldstad Bangkok is onder andere bekend om zijn smaragdgroene Boeddha, het uitgaansleven en Chinatown. Met een wandeling door deze stad zal het je meteen opvallen hoeveel ‘wats’ er zijn. Dit zijn boeddhistische tempels. Maar ook de grote tegenstellingen van arme sloppenwijken en grote dure hotels en kantoorgebouwen. Vroeger werd Bangkok vergeleken met de stad Venetië in Italië. De vergelijking komt door de vele kanalen door de stad. Tegenwoordig zijn er veel dicht gegooid met beton, zodat er meer wegen konden worden gerealiseerd. Het koninklijk paleis van Bangkok is een bezienswaardigheid van grote klasse. Binnen de muren van dit koninklijk paleis bevindt zich ook de ‘Wat Phra Kaew’ tempel. Daarin zit de bekende smaragdgroene Boeddha.

 

Chiang Mai

Chiang Mai is een belangrijke stad, met name om zijn plaats in de “zijderoute”. Dit is de handelsroute waar langs vroeger veel handel werd gedreven tussen oost en west Azië. Later waren het voornamelijk de goederen die met de hand werden gemaakt of bewerkt, die deze stad op de kaart zette. De stad telt een aantal bezienswaardigheden, waaronder natuurlijk diverse tempels als Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang en Wat Chiang Man. Verder is er een mooi stadspark ‘Buak Had’, de oude stadsmuren en poorten en de night Bazaar. De ongerepte natuur van Chiang Mai leent zich prima voor de buitensporten en activiteiten als raften. Bij Chiang Mai zijn verschillende olifanten kampen, waarbij het mogelijk is om een rit op een olifant te boeken.

Koh Chang

Wie zoekt naar mooie witte stranden in combinatie met een azuurblauwe zee, wat schaduw onder een palmboom, met in de buurt een jungle en zonder massa toerisme? Die moet zeker een bezoek brengen aan dit prachtige groene en bergachtige eiland Koh Chang, wat eigenlijk olifanten eiland betekent. Tijdens je verblijf is het mogelijk om een PADI duikcursus te volgen. Als je graag wat meer tijd doorbrengt in of op het water, dan is het goed te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn tot het huren van allerlei boten. Op dit olifanten eiland mag eigenlijk een rit op een olifant niet ontbreken. Check wel even of je een olifant-vriendelijk kamp kan vinden, wat de rit zeker ten goede zal komen.

 

Phuket

Phuket wordt ook wel ‘Parel van het zuiden’ genoemd en niet voor niets. Lange brede en mooie stranden sieren de kust van dit mooie en grootste eiland van Thailand. Krijtrotsen en groene heuvels karakteriseren de prachtige omgeving van Phuket. Mooie watervallen als ‘Bang Pae’ vind je in het oosten in het Khao Phra Thaeo National Park. De stranden van Karon Beach en Phatong Beach zijn een lust voor het oog. Maar wie de zon niet heeft zien ondergaan in Laem Phrompthep, die heeft Phuket niet helemaal gezien. Phang Nga Bay is een ander wonderschone plaats die beslist niet vergeten mag worden. Het nachtleven van Phuket is erg divers. De meest bekende uitgaansgelegenheden vind je bij Patong Beach en Kata Beach. Iets pikanter en excentrieker wordt het bij Bangla Road.

   

Pattaya

Pattaya is een stad en badplaats in één. Vroeger was dit een klein vissersdorp, waar mensen uit Bangkok het weekend door brachten. Nu is deze badplaats een echte toeristentrekker. Er is natuurlijk genoeg te doen. Er zijn heerlijke stranden, met name bij Jomtien in het zuiden. Er is een waterpark, diverse winkelcentra, een zeeaquarium en heel veel restaurants. Het waterpark ‘Pattaya Park’ heeft de hoogste toren van Pattaya. Om te golfen kun je prima terecht in Pattaya, maar ook paardrijden, zweefvliegen en duiken behoren tot de mogelijkheden. Verder vind je net buiten Pattaya ‘Nongnuch’, een prachtige botanische tuin. Het nachtleven van Pattaya staat bekend als het beste van Thailand, waarbij je wel de kanttekening moet plaatsen dat het uitgaansleven in Pattaya deels gebaseerd is op prostitutie.

 

Sanctuary of Truth

Even buiten Pattaya ligt Naklua, een oude vissersplaats. Nog altijd is hier een vismarkt. Maar het plaatsje is nu meer bekend om het 105 meter lange gebouw met de naam ‘Sanctuary of Truth’, wat heilige plaats van waarheid betekent. Dit kasteel bestaat uit de meest mooie houtsnijwerken. Vele invloeden van Chinese, Thaise, Indische en Cambodjaanse culturen zie je in kunstvorm terug in dit fraaie kasteel. De excentrieke miljardair “Khun Lek” heeft zo’n 250 houtsnijwerkers aan het werk gezet die verantwoordelijk zijn voor dit magistrale paleis.

   

Warmwaterbronnen van San Kamphaeng

In een park van ongeveer 40 hectare groot, liggen de natuurlijke warmwaterbronnen van San Kamphaeng. De bronnen zijn te herkennen aan de dampen die er vanaf komen. Soms spuit het water er rechtuit omhoog. Doordat er veel zwavel in het water zit, heeft het een helende werking, maar ook een typische zwavelgeur. Bij het park is ook een onderzoekscentrum te bezoeken, waar je meer uitleg kunt vinden over de bronnen en het opwekken van energie. Het is mogelijk om eieren te kopen die je vervolgens in een geiser kunt koken. Of je ondanks de lucht die er hangt honger hebt, is de vraag.

   

Wat Pho

Wat Pho is beter bekend als ‘de tempel van de liggende Boeddha’. Deze boeddhistische tempel is te vinden in Bangkok. De Boeddha heeft een afmeting van 46 meter lang en 15 meter hoog. Wat deze Boeddha nog bijzonderder maakt is dat hij geheel verguld is met bladgoud.

   

Damnoen Saduak

Drijvende markt Damnoen Saduak vind je in het district Amphoe Damnoen Saduak, wat vlakbij Bangkok ligt. Deze markt is redelijk uniek, omdat andere drijvende markten langzaam verdwijnen met het dicht gooien van bruikbare kanalen. Op deze handelsmarkt is van alles te koop. De boten zijn vaak flink gevuld met handelswaar als groente, fruit, potten, pannen, hoeden en kruiden. Er zijn zelfs boten ingericht om te koken voor eenvoudige maaltijden en hapjes.

   

Historisch Park Sukhothai

In het noorden van Thailand ligt het historische park Sukhothai. Het bevat onder andere ruïnes van de koningsstad Sukhothai. De stad is omringd door een stadsmuur, waar binnen de overblijfselen van een paleis, 26 tempels en vele Boeddha beelden liggen. Rondom dit gebied liggen nog veel meer historische locatie.