Koh Phangan


Koh Phangan

Koh Phangan is één van de populairste bestemmingen onder backpackers in Thailand. Deze populariteit komt voornamelijk door de bekende Full Moon feesten die hier plaats vonden. Koh Phangan bestaat uit zes eilanden en is binnen een uur te bereiken vanaf Koh Samui. De eilandengroep was vroeger uitsluitend populair bij backpackers. Sinds een paar jaar heeft het een breder publiek gekregen. Naast het uitgaansleven vind je op Koh Phangan een groot aantal prachtige stranden en mooie natuur. Door al de toeristen en de mooie omgeving vind je ook hier een aanbod met verschillende watersporten, zoals duiken en snorkelen. Verder herbergt het eiland enkele tempels en een nationaal park.

Overnachten op Koh Phangan

Ondanks het groeiende aantal toeristen is Koh Phangan nog steeds heel geschikt voor backpackers. Het prachtige water, het uitgaansleven en de relaxte sfeer maken het eiland nog steeds een heerlijke plek. Deze fijne sfeer heeft te maken met de redelijk afgelegen locatie – er is geen vliegveld op Koh Phangan. Het uitgaansleven bevindt zich op Haad Rin. Als je dit wilt meemaken kun je daar het best een slaapplek zoeken. De meeste goedkope accommodaties zijn helaas verdwenen en zeker rond de Full Moon feesten schieten de prijzen omhoog. Ter plekke een kamer zoeken is vooral in deze periode heel lastig.Kijk voor meer info op onze pagina hoe wat waar azie.

 

Full Moon Party op Koh Phangan

De Full Moon Party op het Thaise Eiland Koh Phangan zijn wereldberoemd. Tijdens volle maan dansen en feesten vele duizenden voornamelijk jonge toeristen van zonsondergang tot zonsopkomst op het strand van Haad Rin.

 

Het ontstaan van de Full Moon Party

De Full Moon Party is ontstaan in 1985. Backpackers vonden dat de volle maan prachtig te bewonderen was vanaf het strand van Koh Phangan. Dit ontaarde in een spontaan en een gezellig feest op het strand. Wat ooit bedoeld was als een intiem feestje is nu uitgegroeid tot het meest beroemde strandfeest ter wereld, bezocht door jongeren uit de hele wereld.

 

De ultieme party-ervaring

DJ’s uit binnen- en buitenland trakteren de massa op vele muziekstijlen zoals,Techno, House, R&B, Reggae, Rock en Pop zodat er voor iedereen wel wat te vinden is. En zoals gewoonlijk in Thailand zijn er geen regels als het gaat om geluidvolume, dus ontstaat er een bizarre orgie van geluid die de metershoge boxen over het publiek uitstort. Naarmate de nacht vordert, verandert het strand in een uitzinnig dansende massa die zich rijkelijk bedelen met drank.

Op het strand zijn ‘buckets’ te koop, emmertjes in allerlei formaten die worden gevuld met ijs en sterke drank. Een bonte stoet van partygangers, soms beschilderd in fluoriserende verf, gaan volledig uit hun dak. Vuurspuwers, jongleurs en andere strandtartiesten maken het feest compleet. Ook vuurwerk ontbreekt niet. De Full Moon Party wordt dan ook door velen gezien als de “ultieme party-ervaring”.

Bedenk wel dat tijdens de Full Moon Party het eiland overspoelt wordt door duizenden extra toeristen. De kans dat je op dezelfde dag van de Full Moon Party nog een beschikbare accommodatie vindt is klein. De meeste kans heb je als je een paar dagen eerder arriveert. Ook eisen vrijwel alle resorts een verblijf van minimaal 3 tot 4 nachten in de week van de Full Moon Party.

 

Veiligheid, diefstal en oppassen met drugs

Je doet er verstandig aan om schoenen, slippers of wat dan ook aan je voeten te hebben en te houden. Naarmate de nacht vordert vindt je ook steeds meer glasscherven in het zand. Ook brandende peuken zijn niet lekker onder je voetzolen.

Hoewel de sfeer relaxed is en vechtpartijen en agressie vrijwel nooit voorkomen, is diefstal wel een punt van aandacht. Vooral dronken mannelijke toeristen worden op subtiele wijze van hun geld beroofd. De Thaise dames, zoeken bewust dronken toeristen op en worden al snel erg handtastelijk en hup weg is je geld. Laat daarom je dronken vriend(en) niet alleen op het strand achter.

Op het strand worden je regelmatig pillen en andere drugs aangeboden. NIET DOEN! De kwaliteit is slecht of het is nep. Daarbij komt dat aanbieders van drugs ook undercover agenten kunnen zijn en dan ben je het haasje. Je kan dan je vakantie verlengen met een jaartje of wat in Bangkok Hilton. Hoewel de Thai erg tolerant zijn, staan op drugsbezit zeer zware straffen!! Het maakt daarbij niet uit of het om 1 pilletje gaat of honderden pillen. Hetzelfde geldt voor softdrugs. In Thailand wordt geen onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs. Allebei verboden, bezit of gebruik er van wordt zeer zwaar gestraft.

 

Hoe kom ik er

Koh Phangan ligt tussen de eilanden Koh Samui en Koh Tao in. Vanaf deze twee eilanden gaan dagelijks meerdere boten richting Koh Phangan. Zo ligt Koh Samui op slechts 15 kilometer afstand. De boot doet daar een halfuurtje over. Als je nog op het vaste land bent kun je het best vanaf Surat Thani de boot nemen.