New York


De Big Apple New York de city that never sleeps is naar onze mening een van de mooiste, kleurrijkste en overwelvende steden op aarde.New York is de grootste stad van de Verenigde staten, een gigantische metropool waar miljoenen Amerikanen en expats wonen en werken.Bekend van talloze series zoals CSI New York, Gossip Girl en Sex & The City. New York een stad die je gezien moet hebben.

New York in beeld

Supertip

Als je meerdere bezienswaardigheden en attracties in New York City wilt bezoeken, dan is het aan te raden om een New York Pass aan te schaffen. De New York Pass biedt u gratis 'Skip-the-Line' toegang tot meer dan 70 attracties, zoals the Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, de New York Skyride, de Circle Line River Cruise, het Guggenheim Museum, het Museum voor Moderne Kunst, Madame Tussaud's, Rockefeller Center Tour, NBC Studio Tours, Food on Foot Tours, het Top of the Rock Observation Deck, CitySightseeing Cruises & en nog veel meer

Empire State Building

Het Empire State Building was jaren lang het hoogste gebouw van New York en heeft nu nog steeds een geweldig observatie deck vanwaar je de stad kunt bewonderen. Vanaf de 86ste verdieping heb je een prachtig uitzicht over Manhattan.

Het Empire State Building is 381 meter hoog en het gehele jaar geopend.

Het Vrijheidsbeeld

Bezoek het vrijheidsbeeld een van de bekendste symbolen van New York

Het 93 meter hoge beeld met een gewicht van 225 ton was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheid verklaring en een teken van vriendschap aan de stad New York.

Het American Museum of Natural History

Dit museum is een absolute must als je New York bezoekt. Het American Museum of Natural History heeft meer dan 200 onderzoekers en meer dan honderd veldexpedities die een bijdrage leveren aan dit museum.Neem wel de tijd voor dit museum en check welke collectie er is.

Openbaar vervoer in

New York

Het openbaar vervoer in New York is goed geregeld. Het populairste is de metro, die je veilig, snel en efficiënt van A naar B brengt. Voor sommige bestemmingen biedt de bus een betere aansluiting en ook de ferry behoort tot de mogelijkheden. Ben je van plan om meerdere dagen gebruik te maken van het openbaar vervoer? Overweeg dan de aanschaf van een voordelige meerdagenkaart. Je kunt deze kopen in de automaten in de metrostations

Times Square

Times Square wordt ook wel de grote binnenstad van New York genoemd. Het is een cultureel centrum vol met billboards en neon verlichting. Met oud en nieuw volgen vele miljoenen mensen het feest op Times Square via de televisie. Theater fanaten vinden hier Broadway met al zijn theaters. Als er iets te vieren is, wordt dat hier gedaan. Voor fotografen is het hier vlak na zonsondergang smullen als de donker wordende lucht een prachtig contrast vormt met de vele neon- en videoreclames.

Het Vrijheidsbeeld

Dit geschenk uit Frankrijk als teken van vriendschap, dateert uit 1886. Deze “Statue of Liberty” ofwel vrijheidsbeeld is onder andere te bezoeken met een veerboot vanaf Battery Park, waarvoor je vooraf een ticket moet bestellen. De toegang tot het vrijheidsbeeld en Ellis Island Immigration Museum zijn inbegrepen bij het ticket. Om het mooie uitzicht te hebben vanuit de kroon, moet je wel 354 treden beklimmen. Ook zijn er verschillende tours en is er een speciale tour voor kinderen. Het bezoeken van het museum in de sokkel is niet gratis. Door veiligheidsprocedures kan de wachttijd voor het instappen van de veerboot ongeveer oplopen tot zo’n 45 minuten. Wie het vrijheidsbeeld alleen van buitenaf wil fotograferen voldoet met het nemen van de veerpont tussen Staten Island en Manhattan.

Uitzicht: Empire State Building, Hotel Marriott Marquis en Top of the Rock

Met 102 verdiepingen was het Empire State Building van 1931 tot 1971 de hoogste toren ter wereld. In 1971 was het World Trade Centre de hoogste tot deze in 2001 werd verwoest. De Empire State Building heeft de naam van hoogste toren in de wereld niet terug gekregen, want dat is nu de Burj Khalifa in Dubai. Wel staat de Empire State Building op de lijst van zeven moderne wereldwonderen. De spitse top van Empire State Building is een veelvuldig verschijnsel in vele films. Op de 86ste verdieping kan je op het buitendek een blik werpen over New York City. Op verdieping 102, wat tevens de hoogst bezoekbare verdieping is, is van binnenuit een zicht te bewonderen over New York City. Het verkleuren van het licht in de avond is sensationeel om te zien.

 

Het schitterende Marriott Marquis hotel staat op de meest bruisende plek van New York City, namelijk op Broadway. Op de 48ste verdieping van dit hotel ligt een 360˚ roterend restaurant. Hier heb je onder het genot van een drankje en/of diner een spectaculair uitzicht over deze wereld beroemde stad. Het restaurant doet er exact een uur over om de complete draai van 360 graden te maken.

 

Top of the Rock is ons favoriete observatiedek van New York.Vanaf de 70e verdieping heb je een prachtig 360 graden uitzicht over New York City. Je hebt een prima zicht op Central Park en het Empire State Building.

   

Central Park

Het groene hart van New York City ligt op het schiereiland Manhattan. Dit park van de VS wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 25 miljoen toeristen en maakt is hiermee het meest bezochte park van de Verenigde Staten. Het park heeft een oppervlakte van 341 hectare. Vaak vinden er allerlei activiteiten plaats en kun je er rondleidingen boeken, naar de speeltuin, een fiets huren, naar de dierentuin of een ritje maken in een carrousel.

   

Fifth Avenue

Als je flink wilt gaan shoppen, dan moet je op 5th Avenue zijn. De meest waanzinnige etalages proberen je aandacht te trekken. Bekende exclusieve zaken als Saks, Tiffany, Fendi, Versace en Cartier zijn hier te vinden. Verder vind je hier ook de Empire State Building en St. Patrick’s Cathedral. 

   

High Line Park

In 2009 is er in New York een uniek park ontstaan: High Line Park of kortweg High Line. Dit stadspark ligt in de Lower West Side op Manhattan en is aangelegd op een oude bovengrondse spoorlijn die buiten gebruik geraakt was. Hierdoor is er een uniek stadspark ontstaan dat je zeker gezien moet hebben als je New York bezoekt. Je wandelt tussen het groen met uitzicht over de straten van New York.

   

Broadway theatre

De meest mooie producties op het gebied van toneel en/of musical beginnen hun tournee in een Broadway theater. Vaak zijn de zalen uitverkocht en is het dus raadzaam op tijd een ticket te bemachtigen. Soms is het mogelijk dezelfde dag nog aan een goedkoper ticket te komen via de TKTS-kramen die je vindt op Times Square, South Street Seaport en Downtown Brooklyn.

   

Chinatown

Op Manhattan vind je de grootste Chinese wijk ter wereld buiten China. Met ongeveer 300.000 Chinezen is Chinatown in New York inmiddels Chinatown in San Francisco voorbijgestreefd. Een bezoek aan Chinatown betekent typisch Chinese winkeltjes, masseurs en natuurlijk restaurants.

   

Museum Mile

Museum Mile beslaat een deel van Fifth Avenue in Manhattan, waar zeer geslaagde New Yorkers leven in hun puissante woningen. De naam zegt het al, het is een mijl aan musea vlak bij elkaar. De volgende musea zijn er te vinden: Guggenheim Museum, Whitney Museum of American Art, Metropolitan Museum of Art, Neue Galerie New York, National Academy of Design, Cooper-Hewitt International Design Museum, Jewish Museum, Museum of the City of New York, El Museo del Barrio.

    

Yankee Stadium

Sinds 2009 hebben de New York Yankees een nieuwe thuisbasis gevonden. Dit stadion van deze wereldberoemde honkbalclub is bijna een stad op zich. Er zijn verschillende rondleidingen te boeken, verschillende bars en restaurants te bezoeken en natuurlijk club winkels.