Atlanta

Atlanta, de hoofdstad van Georgia, gaan oud en modern hand in hand. Zuidelijke tradities en moderne wolkenkrabbers zorgen voor een bijzondere mix. Als geboorteplaats van Martin Luther King, Jr. en belangrijke plaats uit de Amerikaanse Burgeroorlog zijn er veel monumenten en historische musea te vinden. In de buurt van het Centennial Olympic Park vind je diverse topattracties, zoals het CNN Center, het Georgia Aquarium (een van de grootste aquaria ter wereld) en World of Coca-Cola.


Centennial Park Area

Atlanta, Georgia In dit deel van het stadscentrum vind je niet alleen het grote Centennial Olympic Park (dat het hart vormde van de Olympische Spelen uit 1996), maar ook diverse topattracties, zoals het CNN Center, het Georgia Aquarium en World of Coca-Cola. Een mooi stadspark is Piedmont Park. Hier heb je een goed uitzicht op de skyline.


CNN Center

CNN Center, Atlanta, Georgia CNN is een van de belangrijkste nieuwszenders ter wereld. Tijdens een circa één uur durende rondleiding door de studio's krijg je een blik achter de schermen en kom je erachter wat er allemaal bij komt kijken om de wereld 24 uur per dag te voorzien van nieuws. Gezien de populariteit van de tours is het aan te raden om minimaal één dag voor je bezoek kaartjes te reserveren via de CNN-website. Mocht je ter plekke kaarten kopen, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk naar de studio's gaan.


Georgia State Capitol

State Capitol, Atlanta, Georgia Omdat Georgia State Capitol op een hoger punt in Atlanta ligt, is het vanaf diverse punten in de stad goed te zien. Het tijdloze, klassieke ontwerp refereert aan de van oorsprong democratische overheid die hier huisvest. Lange tijd stond Georgia State Capitol symbool voor de staat Georgia.


Georgia Aquarium

Atlanta, Georgia Het Georgia Aquarium is een van de grootste aquaria ter wereld. Er leven meer dan 100.000 zeedieren. Het aquarium heeft een groot koraalrif, spectaculaire dolfijnenshows en bakken waar je dieren kunt aanraken. Daarnaast is het mogelijk om mee te gaan met een tour achter de schermen, otters of dolfijnen van dichtbij te bekijken en te zwemmen tussen onder andere walvishaaien, de grootste vissen ter wereld.


World of Coca-Cola

Atlanta, Georgia Coca-Cola werd in 1886 voor het eerst gebrouwen in Atlanta. Dr. John S. Pemberton, een lokale drogist, brouwde het 'heerlijke en verfrissende' drankje, dat zou helpen tegen hoofdpijn en katers. Het werd de best verkopende frisdrank ter wereld. In World of Coca-Cola staat de geschiedenis centraal en kom je te weten hoe het zo'n succesvol merk is geworden. Bekijk oude reclames, proef verschillende soorten cola en maak het productieproces van dichtbij mee.


Martin Luther King, Jr. National Historic Site

Atlanta, Georgia Op deze historische plek, die deel uitmaakt van Sweet Auburn, staat het geboortehuis van Martin Luther King, Jr. Ook bevindt zich hier de grafsteen van King, gelegen op een stenen eiland in het midden van een vijver. Bezoek ook de Ebenezer Baptist Church, de kerk waar King en zijn vader ooit predikten. In het bijhorende bezoekerscentrum passeren het leven van King en de idealen waar hij voor streed uitgebreid de revue.


Grant Park

Atlanta, Georgia De Victoriaanse wijk Grant Park staat voornamelijk bekend om het gelijknamige historische stadspark. In het park ligt de Zoo Atlanta en het Atlanta Cyclorama & Civil War Museum, waar je een gigantisch olieverfschilderij over de Battle of Atlanta kunt bekijken. Het schilderij draait om je heen, terwijl je tegelijkertijd informatie krijgt over wat er allemaal te zien is. In het museum vind je een oude stoomlocomotief en voorwerpen uit de Burgeroorlog. Vlak bij Grant Park ligt de Oakland Cemetery, een begraafplaats waar duizenden soldaten rusten die voor de Confederatie vochten tijdens de Burgeroorlog.