Washington


Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Binnen de stadsgrenzen van dit politiek kloppend hart van Amerika zijn veel historische en wetenschappelijke bezienswaardigheden te vinden. Denk aan alle overheidsgebouwen zoals het witte huis, US Capitol, Thomas Jefferson gebouw, NASA hoofdkwartier. Het meest interessante deel van de stad ligt aan de ‘National Mall’. Hier zijn de prominente gebouwen van de stad samen gecentreerd met aansluitende dit park vol musea, monumenten en waterpartijen. De historische wijk Georgetown in het noordwesten van de stad is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, net zoals Chinatown en de Eastern Markt in de Capital Hill wijk.

  

 


The White House

Iedereen kent hem eigenlijk wel vanuit een film. Het witte huis is de ambtswoning van de regerende president. Het gebouw uit 1800 staat in het ‘President’s Park’ aan de Pennsylvania Avenue. Het is ontworpen door de Ier James Hoban. Er zijn over 6 verdiepingen verdeeld 35 badkamers, 132 kamers, 28 open haarden en meer dan 400 deuren.

US Capitol

Dit enorme bouwwerk ligt vlakbij het Witte Huis. Het wordt daarvan gescheiden middels de National Mall. In het Capitool zetelen de Amerikaanse Senaat samen met het Congres. De enorme witte koepel is van ver al te zien. De diameter telt zeker dertig meter. Aan de binnenkant is een fresco geschilderd met de titel ‘de apotheose van Washington’. Het Capitool is geïnspireerd op de Romeinse architectuur.