Californie


Californië is een staat gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika. Deze derde staat van het land vormt een belangrijke toeristische bestemming. In Californië liggen bekende grote steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego. Daarnaast barst het in de staat van het natuurschoon met  prachtige bergformaties en uitstekende skigebieden, fraaie meren waar jong en oud komen om te kamperen. Stranden die tot de mooiste van de VS behoren, woestijnen waar je soms nog geweldige authentieke dorpjes tegenkomt en dichtbeboste wouden waar je zomaar oog-in-oog kunt komen te staan met een grizzlybeer. Californië is tevens het centrum van de Amerikaanse entertainmentindustrie. Nog steeds wordt een aanzienlijk deel van de grotere films in deze staat geproduceerd.

San Francisco

Deze op 43 heuvels gebouwde stad is bekend om zijn historische tram en de leuk gekleurde Victoriaanse huizen. Veel toeristen worden getrokken naar de Golden Gate Bridge, het relaxte uitgaansleven en de voorheen zwaar bewaakte gevangenis Alcatraz.

 

 

Death Valley

Deze wonderschone vallei is uniek. De woestijn met bergen en rotsen, fluweelzachte duinen en ongelofelijke hitte is bijzonder om te zien. De meest waanzinnige zonsopgang en zonsondergang is hier te bewonderen. Elk jaar is er een ultra-marathon dwars door deze vallei van 135 mijl. Ook is het aan te bevelen Death Valley National Park te bezoeken. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden extreem heet kan worden in deze vallei

   

Yosemite National Park

Dit park in de Sierra Nevada heeft een oppervlakte van 3080 km². Hier vind je prachtige watervallen, wilde rivieren en mega grote mammoetbomen. Deze mammoetbomen worden wel 83 meter hoog en kunnen een omvang hebben van 31 meter. Een bekende bezienswaardigheid van het park is de tunnel view. Dit is een wonderlijk uitzicht op rotsformaties El Capitan, Half Dome en Bridalveil Falls. Je mag door het park wandelen of fietsen, maar er rijden ook gratis shuttlebussen. Raften en golfen behoren ook tot de mogelijkheden.

   

Lake Tahoe

Lake Tahoe ligt op de grens tussen Californië en Nevada. In het Spaans betekent Nevada “met sneeuw bedekte”. Misschien is dat de reden dat er meer dan 33 meter sneeuw valt per jaar in sommige skigebieden van Nevada. Er is zo’n 24.000 hectare skigebied, waarvan Lake Tahoe de bekendste is. Het zoetwatermeer is prima voor een sportieve dag of gewoon genieten van het spectaculaire uitzicht.

   

Route 66

Route 66 is een historische autoweg die ooit begon in Chicago en eindigde in Santa Monica bij Los Angeles. Ondanks dat de route in 1985 officieel werd opgeheven, volgen nog steeds vele toeristen dit oude traject. Op de pier in Santa Monica staat sinds 2009 een bord met “The End of Route US 66”.

   

Palm Springs

Kernwoorden voor Palm Springs zijn: perfect klimaat, mooie natuur en pure berglucht. Daarom hebben wij in de zomer van 2014 hier 3 weken een huizenruil gedaan.Palm Springs is een waar vakantieparadijs en een prima uitval basis voor een aantal nationale parken in de buurt.Ook is er keuze genoeg voor wandelroutes. Tijdens de wandelroutes is veel terug te vinden van de oorspronkelijke Palm Springs bewoners, namelijk de Agua Caliente Cahuilla Indianen. Zo zie je er rotstekeningen, dammen en voedselverwerkings gebieden.

   

San Diego

Dicht aan de grens van Mexico ligt de havenstad San Diego. Ook is deze stad bekend om de ruimtevaartindustrie. Veel toeristen bezoeken Sea World, San Diego Zoo en Balboa Park een stedelijk cultureel park. Voor het avondvertier moet je zeker een kijkje nemen in Gaslamp Quarter om te genieten van een heerlijke cocktail.

   

Alcatraz

Dit eiland in de baai van San Francisco werd van 1934 tot 1963 gebruikt voor een zeer zwaar beveiligde gevangenis. Een beroemde gevangene uit die tijd was Alphonse “Al” Capone. Er zijn meerdere films gemaakt van deze bekende Alcatraz gevangenis. Tegenwoordig is het een museum en nationaal park. Vaak zijn er diverse tentoonstellingen. Het eiland is alleen per ferry te bereiken.

   

Los Angeles

Vooral bekend om Hollywood, echter deze stad heeft veel meer te bieden. Denk aan Mulholland Drive, Rodeo Drive, Beverly Hills, Santa Monica en surfers place Venice Beach. Voor meer diepgang zijn er musea te bezoeken, waaronder het Los Angeles County Museum of Art en het imposante museum Getty Center.

   

Disneyland

Waarschijnlijk is er niemand die dit park niet kent. Een droom voor elk kind en volwassenen voelen zich weer kind. Alle Disney figuren passeren de revue. Het meest spectaculair is de lichtjesparade met als kers op de taart het vuurwerk. Er naast gelegen ligt het Disney California Adventure Park en de resort hotels.