Los Angeles


Los Angeles in Californië: stad van dromen, Stad der Engelen. De op één na grootste stad van de Verenigde Staten heeft verschillende bijnamen. De meest gebruikte naam is de afkorting L.A., waarmee het grootste deel van de wereldbevolking zonder na te denken weet om welke stad het gaat. Dat dankt Los Angeles vooral aan de aanwezigheid van de entertainment industrie. Hollywood staat natuurlijk bekend als dé plek waar de internationale films vandaan komen . De vele sterren wonen in Los Angeles en dan met name in de exorbitant dure wijk Beverly Hills. Wie Los Angeles bezoekt zal op een manieren verrast zijn. Hoewel de totale metropool inmiddels zo'n dertien miljoen inwoners telt is er eigenlijk geen sprake van een grote stad met voorsteden maar eigenlijk van een samensmelting van steden die samen het grotere L.A. vormen. Downtown L.A. is feitelijk niet meer dan het zakelijke en financiële hart van de stad. Wie Los Angeles bezoekt zal zich er op voor moeten bereiden dat de bezienswaardigheden redelijk verspreid liggen. Je zult nogal wat kilometers moeten maken om alles te bekijken. Een huurauto is daarom eigenlijk onmisbaar als je L.A. bezoekt.

  

 

Disneyland LA

Het Disneyland Park in Los Angeles is een themapark. Het park werd geopend op 17 juli 1955 en was daarmee het eerste park wat Disney opende.

Het park is bedacht door Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney en is door de jaren heen 's werelds beroemdste themapark geworden.

Science Center California

Het California Science Center is een Amerikaans wetenschapsmuseum in Los Angeles, Californië. Het museum is het grootste in zijn soort in het westen van de Verenigde Staten.

Het museum, gelegen in het Exposition Park, grenst aan de campus van de University of Southern California. Het werd daar opgericht in 1951 onder de toen geldende naam van California Museum of Science and Industry. In 1998 kreeg het museum zijn huidige naam. Het museum heeft een uitgebreide collectie verzamelstukken uit de lucht en ruimtevaart. Een museumvleugel is gewijd aan innovatie en uitvindingen

Hollywood

Hollywood staat vooral bekend om zijn filmindustrie. Een ander bekend stuk van Hollywood is de Sunset Strip. Dit stuk van ongeveer anderhalve mijl bestaat vooral uit boetieks, restaurants en vele billboards. Het symbool van Hollywood ligt in de Hollywood Hills en dat zijn natuurlijk de grote letters HOLLYWOOD. Als laatste mag je de Hollywood walk of Fame niet vergeten. De sterren van vele beroemdheden liggen in het trottoir langs Hollywood Boulevard en Vine Street.

Rodeo Drive

Rodeo Drive is een stuk winkelgebied met wat meer luxe designer winkels en exclusieve boetieks. Namen als Louis Vuitton, Prada, Chanel zijn hier orde van de dag. Het is ook een lust voor het (mode)oog om te zien hoe de etalages hier tentoongesteld worden. Natuurlijk heb je hier de kans om beroemdheden te spotten

   

Beverly Hills

Deze stad in Californië is vooral bekend door zijn vele beroemde inwoners. Er staan veel enorm luxe huizen en andere panden. Beverly Hills is daarom ook veel terug te vinden in verschillende films als decor. ‘s Werelds meest bekende postcode-zone waar ook een televisieserie naar vernoemd werd komt uit Beverly Hills, 90210. Verder zijn er verschillende luxe restaurants met wereldklasse keuken. Ook is het mogelijk verschillende tours te doen.

   

Mulholland Drive

In 2001 regisseerde David Lynch de film Mulholland Drive. Deze cultfilm begint op Mulholland Drive, waar een ongeluk van de hoofdrolspeelster het begin van het verhaal vormt. Uit nieuwsgierigheid hebben wij (de schrijvers van deze site) Mulholland Drive bezocht omdat het er op de kaart van Los Angeles wel interessant uitzag. De kronkelige weg door de heuvels van Los Angeles was zeker de moeite waard. De reden dat wij Mulholland Drive in deze top 10 plaatsen heeft het te danken aan de prachtige uitzichten die je hebt over San Fernando Valley en op het Los Angeles basin.

   

Santa Monica

Santa Monica ademt een sjieke bohémien style uit. Ten zuiden van Mainstreet vind je voornamelijk boetieks en restaurants. En aan de Santa Monica State Beach ligt de wereldberoemde Santa Monica Pier waar je een geweldig uitzicht hebt en er altijd veel vertier is.

   

Franklin D. Murphy Sculpture Garden

Dit enorme beeldenpark ligt aan de Campus van de Univesiteit van Californië en is onderdeel van het Hammer Museum. Het telt meer dan 70 sculpturen van uiteenlopende kunstenaars, waaronder Jean Arp, Gaston Lachaise, Henri Matisse en Auguste Rodin.

   

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

Het Los Angeles County Museum of Art is een museum met meer dan 100.000 kunstwerken van verschillende landen. De Japanse collectie heeft zijn eigen paviljoen. Er zijn verder Europesche sculpturen, moderne kunst, kostuum en textiel, prenten en tekeningen en nog veel meer.

   

Getty Center

Oliemagnaat Jean Paul Getty kwam op het idee om zijn privécollectie van kunst tentoon te stellen in een eigen museum. Dit gebeurde en in 1953 werd het J. Paul Getty museum geopend. Later werd het Getty Center ontworpen door Richard Meier (ontwerper van stadhuis in Den Haag) en mag dit zeker niet ontbreken in de lijst bezienswaardigheden. Dit zeer imposante gebouw met een nog indrukwekkendere tuin is een lust voor het oog. En dan is er nog de indrukwekkende collectie binnen te bewonderen.

   

The Arboretum

Hier vind je 127 hectare botanische tuin met veel zeldzame en bedreigde soorten planten en unieke flora en fauna. De tuinen zijn erg mooi aangelegd met hier en daar een waterpartij. Er worden ook verschillende evenementen en concerten georganiseerd.

   

Venice Beach

Met zijn bruisende boulevard is Venice Beach één van de populairste standen van Californië. Op en om het strand zijn vele sporten te beoefenen. Voor surfers is dit een prima plek om hun kunsten te showen. Doordat er door de jaren heen vele artistieke en creatieve mensen getrokken werden naar Venice Beach, zijn er genoeg galleries te bezoeken en kunsten te bewonderen.