San diego


San Diego

In een stad als San Diego raak je haast niet uitgekeken. Alleen al de enorme kustlijn biedt genoeg mogelijkheden voor vertier. De vele stadsparken, winkelcentra's, parken als SeaWorld en Legoland en de mooie plaatsen als Balboa Park maken van deze kustplaats tegen de grens van Mexico een waar toeristenparadijs. Zowel overdag als ‘s avonds is er eigenlijk altijd wat te doen of te bezichtigen.

 


Balboa Park

Wie dit park gaat bezoeken zal het beamen dat dit opmerkelijk genoemd mag worden. Sommige majestueus uitziende panden zoals Casa de Balboa hebben een spectaculaire uitstraling. Niet voor niets staat het geregistreerd op de National Register of Historic Places. Het gebied is een soort dorp met daarin verschillende musea, een dierentuin, parken, tuinen, een golfbaan, speeltuinen en theaters.


SeaWorld San Diego

Al in 1964 werd dit grote park opgericht en was het direct een succes. Al snel verwerkte het park duizenden bezoekers per dag. Allerlei dieren uit de oceaan zijn hier te bewonderen. De uitgevoerde shows zijn tot in de puntjes verzorgd. De grootste publiekstrekker is nog altijd de orka show. Op het park zijn tevens een aantal attracties te doen zoals de Wild Artic Ride waar je middels een vliegsimulator door de landschappen van de poolcirkel vliegt. Of maak een rit in de Manta achtbaan. Voor wie iets meer te besteden heeft, is het zelfs mogelijk om interactie te hebben met dieren zoals een Beluga walvis of dolfijnen.

   

Mission Bay Park

Dit waterrijke deel van San Diego staat bekend als watersport paradijs. Er wordt hier veel sport op het water beoefend. Het meest populair is waterskiën en wakeboarden. Maar ook zeilen is een veel beoefende sport. De stranden zijn heerlijk om te zonnebaden of te gebruiken als tribune om allerlei georganiseerde wedstrijden te bekijken. In het park gebied vind je tevens attractieparken zoals Seaworld, Het Aquatic Center en nog heel veel meer.

   

Torrey Pines State Reserve

In het noorden van San Diego is een adembenemende stuk natuurpark te vinden. De grillig gevormde kust met ruige kliffen in dit Torrey Pines State Reserve park is regelmatig getuige van de mooiste zonsondergang, waarbij de kleuren in de omgeving snel veranderen. Een enkele keer is het zelfs mogelijk om van hieruit een passerende walvis te spotten. In het Torrey Pines State Reserve zijn verschillende wandelroutes te volgen en kun je zelfs overnachting in het plaatselijke hotel. Vlakbij vind je de stranden Torrey Pines State Beach en Black’s Beach.

   

Museum of Man

In het prachtige Balboa Park ligt dit even prachtige museum. Met name de pre-Columbiaanse geschiedenis komt hier ruimschoots aan bod. Daarnaast worden er verschillende culturen belicht zoals de Maya’s, het oude Egypte en de Meso-Amerikaanse beschavingen. Het museum is gehuisvest in de overweldigende California Building. Ondanks zijn historische uitstraling is het pas in 1915 gebouwd ter gelegenheid van de Panama-California Exposition. Het geheel heeft nog het meest weg van een Mexicaanse kerk.

   

Westfield Horton Plaza

Mede dankzij de speelse bouwstijl, kleurgebruik en vormgeving valt dit winkelcentrum goed op in de stad. De locatie is altijd al een belangrijk deel van San Diego geweest. Hier vormde zich namelijk het hart van het centrum. Pas omstreeks 1985 is het een winkelcentrum geworden. Nu vandaag zijn er veel moderne winkels, eetgelegenheden en een bioscoop te vinden.

   

Petco Park

Gevangen tussen grote gebouwen ligt het grote openlucht stadion Petco Park. De immens populaire honkbal wedstrijden van San Diego worden hier gespeeld. Er worden ook regelmatig concerten gegeven of allerlei andere festiviteiten. Er zijn verschillende restaurants te bezoeken, sporten te beoefenen en rondleidingen te volgen.

 

Ocean Beach

De kleine badplaats Ocean Beach ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van het centrum van San Diego. In tegenstelling tot de stad is het hier een stuk rustiger en eenvoudiger leven. Je vindt hier wat meer antiekwinkels, galeries en kleine gemoedelijke barretjes. Elke woensdag is er een markt met voornamelijk streekproducten. De zeer lange pier, die oorspronkelijk San Diego Fishing Pier heette, wordt elke dag weer door heel veel mensen bezocht. Het is dan ook een echte bezienswaardigheid van Ocean Beach. 

   

Fashion Valley Mall

In het belangrijke winkel- en uitgaansgebied Mission Valley is een waar paradijs te vinden voor fashionata’s. Dit openlucht winkelcentra telt ruim tweehonderd (mode)winkels, verschillende restaurants, een bioscoop en een aantal warenhuizen. 

   

Fort Resecrans National Cemetary

Wat deze nationale begraafplaats zo indrukwekkend maakt is met name zijn liggen en zijn omvang. Hier aan de baai van San Diego uitkijkend over de zee liggen om en nabij zo’n 96.000 hoofdzakelijk militairen graven. Veelal zijn het soldaten, hun echtgenotes, en veteranen die hier liggen. Veel van de soldaten hadden gediend tijdens de Slag van San Pasqual in 1846, de USS Bennington in 1905 en de Tweede Wereldoorlog.